08-11-08

Trailer: Repo!: The Genetic Opera

Een combinatie van Saw, The Rocky Horror Picture Show, Blade Runner en Sin City, dat lijkt nog de beste manier om Repo! The Genetic Opera te beschrijven. De trailer van deze film staat al een tijdje online, en het is een bijzonder intrigerende en vreemde ervaring.

repo!

Repo! speelt zich af in 2056 wanneer de mensen bijna uitgestorven zijn en de weinige overlevenden afhankelijk zijn van orgaantransplantaties. Het biotechnische bedrijf GeneCo biedt deze transplantaties aan, maar tegen een hoge prijs. Wie zijn operatie immers niet betaald, krijgt de Repo Men achter zich aan. In deze wereld zoekt de jonge vrouw Amber Sweet een medicijn om haar eigen zeldzame ziekte te genezen. Tegelijk is ze op zoek naar informatie over haar mysterieuze familiegeschiedenis. Ze wordt opgeslokt in de wereld van GeneCo en al haar vragen zullen beantwoord worden op een spectaculair evenement: The Genetic Opera.

De film is gebaseerd op een theaterstuk en musical dat in Los Angeles en New York City speelde. Regisseur Darren Lynn Bousman (Saw II, III en IV) regisseerde in 2001 op 22-jarige leeftijd een versie van het stuk in afwachting van het grotere filmwerk. Bousman werd echter meteen een fan van Repo! en leurde bij verschillende studio’s met een filmversie: “When I read Repo the first time, I fell immediately in love. I heard five songs from it, and I flipped out. I found myself singing those songs over and over and over and over again. But again, I had no pull as a director. So I was forced to put it – do it as a stage show. And when I did the stage show, the last performance, I told the two creators, Darren Smith and Terrance – I said, “Listen. If I ever make it as a director, I’m doing this as a movie.” Darren Smith en Terrance Zdunich mochten na de theaterversie overigens ook het filmscript neerpennen.

De filmversie werd opgenomen met een budget van ongeveer 8,5 miljoen dollar. De korte inhoud en het onderwerp zijn echter niet het enige vreemde aan deze Repo!, want ook de cast wordt bevolkt met een zeer bont allegaartje. Het titelpersonage wordt gespeeld door Anthony Head, die je waarschijnlijk het beste kent als ‘watcher’ Rupert Giles uit “Buffy, The Vampire Slayer”. Ook de bekende operazangeres Sarah Brightman mag haar keel openzetten in deze rock opera, net als Paris Hilton die Amber Sweet speelt en voor het eerst acteert na haar debacle The Hottie and the Nottie. Verder zie je ook nog o.a. Paul Sorvino, Bill Moseley en Alexa Vega.

Een bevreemdende combinatie dus, maar ook een bijzonder originele en fascinerende. De film lijkt een combinatie van comic book en live action (om budgettaire redenen bekent Bousman), maar dat geeft Repo! ook net iets extra. En ondanks de vreemde cast lijken de acteurs perfect gekozen. Repo!: The Genetic Opera gaat deze week in de VS is limited release en schuimt daarna enkele filmfestivals af. Er is nog geen informatie beschikbaar over een mogelijke Belgische release. De officiële website van de film is overigens ook een aanrader.

De commentaren zijn gesloten.