01-11-08

Trailer: The Unborn

the unbornOm de laatste restjes Halloween weg te spoelen, krijgen jullie vandaag de trailer van de horrorfilm The Unborn. Deze graait gretig in het collectieve horrorgeheugen en het 2min 30sec durende filmpje lijkt dan ook een spelletje ‘Naar welke horrorfilm wordt hier verwezen?’. O.m. The Omen, Rosemary’s Baby, Don’t Look Now, The Exorcist, The Grudge en The Ring passeren de revue.

Korte inhoud: Casey Bell heeft het haar moeder nooit vergeven dat ze haar als kind achterliet. Wanneer jaren later plots vreemde dingen gebeuren in Caseys leven — ’s nachts wordt ze geplaagd door vreemde dromen, overdag door een geest —, vermoedt ze dat dit de reden is waarom haar moeder er vandoor ging. Haar enige hoop is de spirituele raadgever rabbi Sendak. Met zijn hulp ontdekt Casey dat de geest van haar ongeboren tweelingbroer haar probeert over te nemen.

David S. Goyer heeft The Unborn zowel geschreven als geregisseerd. Hoewel de naam van Goyer waarschijnlijk niet meteen een belletje zal doen rinkelen, heeft de man toch al een paar mooi dingen op zijn cv staan. Zo is hij de (co-)scenarist van o.m. Batman Begins, The Dark Knight en de Blade-serie. Als regisseur zijn zijn bekendste films waarschijnlijk Blade: Trinity en The Invisible, maar daar zal volgend jaar allicht verandering in komen wanneer hij de X-Men spin off Magneto mag maken.

Odette Yustman speelt de hoofdrol in The Unborn, en was dit jaar ook al te zien in de monsterfilm Cloverfield. Rabbi Sendak wordt gespeeld door Gary Oldman, die de regisseur nog kent van de laatste twee Batmanfilms. Verder zien we ook nog Meagan Good, Carla Gugino, James Remar en Cam Gigandet.

In de trailer wordt weer gretig gevist uit het vijvertje van klassieke horrormomenten. Zo zie je een bleek zwartharig jongetje verborgen onder een dekbed, een douchescène met de knappe hoofdrolspeler, hoofden die 360° kunnen ronddraaien en de obligate exorcismescène. Toch is dit een knappe trailer die wel zwaar leunt op de muziek. The Unborn heeft nog geen Belgische release datum, de Amerikaanse is 9 januari 2009.

Commentaren

Very creepy indeed! Binnenkort is het zó eng dat er niemand meer gaat kijken ;-)

Gepost door: De ICT-er | 04-11-08

De commentaren zijn gesloten.