29-10-08

Krijgt na het succes van 90210 ook Melrose Place een remake?

Goed nieuws voor diegenen die nostalgisch terugdenken aan de jaren ’90, want CMB Paramount Network TV denkt eraan om na "Beverly Hills, 90210" ook nieuw leven te blazen in "Melrose Place". “Melrose Place” ontstond in 1992 als spin-off op het populaire “Beverly Hills 90210”, en beide series maakten van producent Aaron Spelling een van de machtigste mensen in de televisiewereld.

melrose place 1

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing want de nieuwe versie van “Beverly Hills 90210”, nu kortweg "90210", scoort verrassend goed op zender CW. Van deze serie zijn tot nu toe 8 afleveringen besteld, en ze gaat over een familie uit Kansas die naar Los Angeles verhuisd waar de kinderen terecht komen op West Beverly Hills High.

Rob Estes (Kyle) speelt er overigens een van de hoofdrollen in en van de oorspronkelijke cast zien we Jennie Garth (Kelly) en Shannen Doherty (Brenda) terug. Tori Spelling en Shannon Doherty lagen naar aloude gewoonte al overhoop met elkaar voordat de eerste beelden geschoten waren. Geen Donna dus in de nieuwe reeks.

“Melrose Place” werd aanvankelijk gelanceerd op de merknaam “Beverly Hills” nog meer onder de aandacht te brengen. De spin-off liep van 1992 tot 1999 zeven seizoenen lang op Fox. Aanvankelijk bleek de reeks niet zo’n succes, maar dat veranderde toen Heather Locklear in het tweede seizoen haar opwachting maakte als de bitch Amanda Woodward. De kijkcijfers schoten omhoog en de reeks werd een van de populairste serie van de jaren ’90.

Andere personages werden gespeeld door Grant Show (Jake), Josie Bissett (Jane), Daphne Zuniga (Jo), Thomas Calabro (Michael), Andrew Shue (Billy) en Laura Leighton (Sydney). Vele bekende acteurs waren in het prille begin te zien in de serie, zoals Courtney Thorne-Smith (“Ally McBeal”), Doug Savant (“Desperate Housewives”), Marcia Cross (“Desperate Housewives”), Rob Estes (“Women’s Murder Cub”), Alyssa Milano (“Charmed”) en Kristin Davis (“Sex and the City”).

Het hele project begint zich nog in een absolute beginfase en er zijn nog geen scenaristen of producenten aangesteld. Bedenker Darren Star zou niet betrokken zijn bij deze nieuwe “Melrose Place”. Met  "Models Inc." Kreeg ook “Melrose Place” in 1994 een spin-off, maar deze serie over een groepje modellen (met o.a. Carrie-Anne Moss) werd al na een seizoen afgevoerd.

“Melrose Place” was het “Dallas” en “Gossip Girl” van de jaren ’90 en de reeks zorgde voor een van dé momenten uit de televisiegeschiedenis. De scène in kwestie staat hieronder.

De commentaren zijn gesloten.