28-10-08

Eerste beelden van Angels & Demons

angels & demons Op de website van USA Today staan de eerste vier beelden van Angels & Demons, het vervolg op The Da Vinci Code (2006). Het verhaal is gebaseerd op het derde boek van auteur Dan Brown dat in België werd uitgebracht onder de titel ‘Het Bernini Mysterie’. Robert Langdon is opnieuw het hoofdpersonage en moet deze keer verhinderen dat de Illuminati een terroristische aanval op het Vaticaan plegen tijdens een pauselijke bijeenkomst.

Regisseur Ron Howard, scenarist Akiva Goldsman en Tom Hanks zijn allemaal opnieuw van de partij. Nieuw in de cast zijn Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsgård en Armin Mueller-Stahl. Ik hoop alleszins dat Angels & Demons beter wordt dan The Da Vinci Code want dat was een van de grootste tegenvallers van 2006. Ondanks het controversiële onderwerp was The Da Vinci Code vooral een 2,5 uur lange doodsaaie boel. Desondanks bracht hij 758 miljoen dollar op.

Wat alvast voor Angels & Demons pleit is dat ‘Het Bernini Mysterie’ beter is dan ‘The Da Vinci Code’. Verder zal de sequel ook aanzienlijk korter zijn dan zijn voorganger wat het tempo ten goede zal komen. Producent Brian Grazer: "I think we may have been too reverential toward it [The Da Vinci Code]. We got all the facts of the book right, but the movie was a little long and stagey. In Angels, Langdon doesn't stop and give a speech. When he speaks, he's in motion." Toch heb ik mijn twijfels of Ron Howard überhaupt wel een snelle actiefilm kan maken, zijn laatste in dat genre is toch alweer 17 jaar geleden (Backdraft).

Het belangrijkste wat er te zien is op de vier vrijgegeven foto’s is dat Tom Hanks weer rondloopt met een normaal kapsel en niet meer die vreemde haardos van The Da Vinci Code. Brian Grazer is er alvast tevreden mee: “It's totally different from Hanks' slicked-back coif of the original. It's better. Everything is more contemporary."

Omdat de productie geen toestemming kreeg van het Vaticaan om op hun gronden te filmen, werd een replica van het Vaticaan gebouwd in een studio in Los Angeles. De buitenopnames werden wel grotendeels in Rome gefilmd. "This movie was strangely harder to shoot than The Da Vinci Code, even though there's less controversy," aldus opnieuw Grazer. Angels & Demons komt op 13 mei 2009 uit in België.

Update 1/11: En hier is ook de eerste teaser trailer.

angels & demons 3
angels & demons 4
angels & demons 1
angels & demons 2

De commentaren zijn gesloten.