21-10-08

Trailer: The Haunting in Connecticut

the haunting in connecticutIemand nog zin in een portie exorcisme en kwade geesten? Dan is The Haunting in Connecticut misschien wel iets voor jou. Deze film is er één in de traditie van The Exorcist (1973) en The Exorcism of Emily Rose (2005) en draait rond een familie die te maken krijgt van bovennatuurlijke krachten.

Korte inhoud: Wanneer Matt (Kyle Gallner), de zoon van Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) en broer  van Wendy (Amanda Crew), te horen krijgt dat hij kanker heeft, verhuist de hele familie naar Connecticut voor zijn behandeling. Het gezin settelt zich in hun nieuwe woonst, maar Matt wordt al snel geplaagd door paranormale activiteiten in het huis. In een poging haar bange familie te helpen, wendt Sara zich tot een enigmatische priester (Elias Koteas) die het huis van zijn kwade krachten verlost. Althans tot de gezondheid van Matt plots erg achteruitgaat en het hele gezin in gevaar blijkt te zijn.

The Haunting in Connecticut wordt geregisseerd door Peter Cornwell, die vooralsnog enkel de kortfilm Ward 13 op zijn cv heeft staan. Het scenario werd geschreven door Adam Simon en Tim Metcalfe (Kalifornia). Zij baseerden hun script op waargebeurde feiten en op de gelijknamige documentaire van Discovery Channel. De opnames vonden plaats in Canada.

Ondertussen is de trailer al een paar dagen te bekijken, en hoewel er best wel leuke stukken inzitten, is maar de vraag hoewel bezeten huizen het filmpubliek nog aankan. Een beetje horrorliefhebber heeft immers alle scènes uit de trailer al ergens anders gezien. The Haunting in Connecticut heeft voorlopig nog geen Belgische release datum.

De commentaren zijn gesloten.