16-10-08

Poppenmoorden

muppets Variety meldt dat de Jim Henson Co. is begonnen met Happytime Murders, een poppenkomedie in de stijl van film noir en detective. De film wordt gemaakt door Henson Alternative wat betekent dat de film gericht is op volwassenen. Brian Henson (Muppet Treasure Island) neemt de regie voor zijn rekening.

Het scenario werd geschreven door Dee Austin Robertson en Todd Berger, en speelt zich af in een wereld waarin mensen naast poppen leven. Wanneer de cast van het populaire kinderprogramma Happytime Gang een voor een worden vermoord, moet een uitgerangeerde LAPD rechercheur (die ook nog een drankprobleem heeft) de zaak onderzoeken.

Het is niet de eerste keer dat de Hensons een film maken die vooral gericht is op volwassenen. In 1982 maakten ze immers The Dark Crystal, een film met een donkere sfeer en zelfs een flard naakt. Happytime Murders zal overigens ook verwijzen naar films als L.A. Confidential en Pulp Fiction. Het klinkt allemaal zo absurd dat het best nog wel leuk zou kunnen zijn.

Overigens is ook een nieuwe Muppetfilm in productie gegaan en daarvoor heeft de Jim Henson Co. de hulp ingeroepen van Jason Segel. Het is een wederdienst nadat Henson Segel hielp met de poppen in Forgetting Sarah Marshall. Ook Fraggle Rock: The Movie staat overigens nog op het programma, daarover kon je hier al meer lezen.

De commentaren zijn gesloten.