15-10-08

Sequel Wall Street (1987)

wall streetNu de beurscrisis volop woedt, vindt 20th Century Fox de tijd rijp voor een sequel op de financiële thriller Wall Street uit 1987. Het verhaal zal opnieuw focussen op Gordon Gekko (Michael Douglas), die uit de gevangenis wordt ontslagen en terechtkomt in een zeer tumultueuze financiële wereld.

Voorlopig heeft de sequel de titel Money Never Sleeps meegekregen en momenteel werkt Allan Loeb aan een scenario. Loeb schreef al het scenario van de gokfilm 21 die eerder dit jaar uitkwam. Ook het scenario van Things We Lost in the Fire is van zijn hand. Michael Douglas zou wachten op de eerste versie van Loebs scenario om bekend te maken of hij opnieuw Gordon Gekko speelt. Het personage Bud Fox (Charlie Sheen) zou niet meer voorkomen in de sequel.

Oliver Stone maakte Wall Street in 1987 nadat een reeks schandalen rond beursspeculanten Ivan Boesky en Carl Icahn aan de oppervlakte kwamen. In de film introduceert Gekko (wiens motto ‘Greed is good’ luidt) de jonge Bud Fox in een wereld die enkel om geld en winst draait. Uiteindelijk belandt Gekko achter de tralies, en wordt hij dus vrijgelaten in 2009.

Het is afwachten of Stone en Douglas hun medewerking aan de film verlenen. Stone is momenteel druk bezig met zijn George Bush-film W. en Douglas wacht dus op het scenario. Ik vraag me af of het wel een goed idee is om tijdens de huidige financiële crisis met een sequel van Wall Street te beginnen. Ik zit alleszins niet te wachten op een bioscoopfilm over een thema waar je buiten de bioscoopzaal mee om je oren geslagen wordt.

De commentaren zijn gesloten.