12-10-08

Absolutely Fabulous krijgt Amerikaanse remake

De website van Variety meldt dat de Britse reeks "Absolutely Fabulous" een Amerikaanse remake krijgt. De setting wordt verplaatst van Londen naar Los Angeles, maar de basisverhaallijnen blijven behouden. De serie zal dus draaien rond de Amerikaanse varianten van Edina Monsoon (Jennifer Saunders) en Patsy Stone (Joanna Lumley). absolutely fabulous

Eddie is eigenares van een PR-bureau en kampt met een soort ‘midlife crisis’: ze is de veertig gepasseerd, worstelt constant met haar gewicht en probeert met alle macht de tekenen van het ouder worden te maskeren. Haar dochter Saffron (Julia Sawalha) is in alles haar tegenpool. Saffie draagt ouderwetse kleren, studeert hard, probeert haar moeder enigszins op het rechte pad te houden en zorgt voor Eddies vergeetachtige moeder (June Whitfield). Patsy's enige levenstaak lijkt dan weer het overmatig consumeren van alcohol, drugs en seks met jonge mannen te zijn. Zij komt vaak in conflict met Saffy, die vindt dat zij een slechte invloed op haar moeder heeft.

De serie, die gebaseerd is op de sketch ‘Mother and Daughter’ uit "French and Saunders", werd door de BBC voor het eerst uitgezonden in 1992. In 2004 kwam het vijfde en laatste seizoen op de buis. Christine Zander (“Saturday Night Live”, “3rd Rock from the Sun”) krijgt de aartsmoeilijke taak om de oerbritse scripts te veramerikaniseren. Zijn krijgt daarbij wel de hulp van Ian Moffitt van de BBC en Jennifer Saunders zelf, die de taak van uitvoerende producent op zich neemt.

Het is overigens niet de eerste keer dat er sprake is van een Amerikaanse AbFab, want meer dan tien jaar geleden werkte Roseanne Barr samen met Carrie Fisher al een remake van de serie voor ABC. De sictom "Cybill" met Cybill Shepherd (CBS, 1995-1998) had ook een AbFab-sfeertje en het snel gecancelde "High Society" (CBS, 1995) was dan weer een slechte imitatie.

Het is natuurlijk niet de eerste keer date en Britse komische reeks een Amerikaanse remake krijgt. "The Office" is het grootste succes en won enkele weken geleden nog een paar Emmy Awards, maar het Amerikaanse "Coupling" was dan weer vreselijk en werd na een seizoen alweer afgevoerd en ook de Amerikaanse versie van "Little Britain USA" krijgt niet echt geweldige reviews.

Ik ben een grote fan van de originele versie, en ik vind een remake dan ook een bijzonder slecht idee. Niemand is wat mij betreft een betere Eddie en Patsy dan Saunders en Lumley zelf, dus voor mij hoeft dit echt niet. Bovendien is “Absolutely Fabulous” een typische serie uit de jaren ’90 die zwaar teert op de toenmalige trends, ik zie dan ook niet hoe dat geloofwaardig zal worden uitgewerkt in de nieuwe versie. Dit is dan weer fabulous darling. Cheers!

Commentaren

hallow

Gepost door: Erna | 14-10-08

De commentaren zijn gesloten.