11-10-08

Trailer: Yes Man

yes manWat als je op elke vraag die je gesteld wordt positief zou antwoorden? Het lijkt misschien een vreemd uitgangspunt, maar dat is precies wat Jim Carrey doet in de nieuwe komedie  Yes Man. Carrey speelt Carl Allen, een man die in het kader van een zelfhulpprogramma voortaan op elke vraag ‘ja’ zal zeggen. Aanvankelijk leidt dit tot avontuurlijk leven vol onverwachte gebeurtenissen, maar Carl ontdekt al snel dat ‘ja zeggen’ ook negatieve implicaties heeft.

De film is gebaseerd op een boek van de Schot Danny Wallace, die o.m. voor ‘The Guardian’, ‘The Independent’ en de BBC werkte. In die laatste functie was Wallace de bedenker van het programma ‘How to Start Your Own Country’, wat enkele jaren geleden nog een Vlaamse variant kreeg in de vorm van ‘Robland’. ‘Yes Man’ (2005) is Wallaces tweede roman.

Nicholas Stoller (Fun With Dick and Jane), Jarrad Paul en Andrew Mogel werkten aan het scenario, terwijl Peyton Reed de regie voor zijn rekening nam. Reed heeft ervaring met komedies, zo maakte  hij o.m. Bring It On, Down With Love en The Break-Up. Jim Carrey krijgt o.m. Zooey Deschanel (The Happening), Bradley Cooper (“Alias”), Terence Stamp (The Limey) en Danny Masterson (“That  70’s Show”) tegenover zich.

Het is al van 2005 met Fun With Dick and Jane geleden dat Jim Carrey nog eens in een komedie te zien was, en die film wist geen potten te breken aan de kassa’s. Uit de trailer blijkt alvast dat Carrey zich in Yes Man nog eens goed mag uitleven. De korte inhoud doen overigens sterk denken aan Liar Liar uit 1997. Daarin mocht Jim Carrey 24 uur niet liegen en dat bracht maar liefst 180 miljoen dollar op. Yes Man komt op 31 december 2008 uit in België, misschien iets om 2009 op een grappige manier in te zetten.

De commentaren zijn gesloten.