09-10-08

Biopic Louis Armstrong met Forest Whitaker

Twintig jaar nadat hij in Bird in de huid kroop van de legendarische jazzmuzikant Charlie Parker, zal Forest Whitaker muzieklegende Louis Armstrong spelen in de film What a Wonderful World. Whitaker zal bovendien niet enkel de hoofdrol spelen, maar ook in de regiestoel kruipen. Dat laatste deed hij al eens eerder voor o.a. Hope Floats en Waiting for Exhale.

louis armstrong

Louis Armstrong (1901-1971) is een acteur, zanger en trompettist met een van de meest herkenbare stemmen uit de muziekgeschiedenis: een soort schurend, maar melodisch gebrom. Armstrong, die de bijnaam Satchmo kreeg, was een van de eerste zwarte performers die door mainstream Amerika in de armen werd gesloten. De film zal het vooral hebben over Armstrongs eerste jaren in New Orleans en zijn carrière als trompettist.

De biopic werd genoemd naar zijn bekendste nummer, maar Armstrong zong ook ‘Hello Dolly’ en het Bondthema ‘We Have All the Time in the World’ voor On Her Majesty’s Secret Service en het duet ‘Gone Fishin’’ met Bing Crosby. Gedurende zijn carrière trad hij op met de grootste en belangrijkste instrumentalisten en vocalisten van de jazz en blues; onder hen Jimmie Rodgers, Bing Crosby, Duke Ellington, Fletcher Henderson, Bessie Smith en Ella Fitzgerald.

What a Wonderful World krijgt de toestemming van de nabestaanden van de zanger en staat onder toezicht van Oscar Cohen, de voormalige manager van Armstrong. De makers krijgen zo de toegang tot brieven en andere persoonlijke bezittingen van de zanger. Ronald Bass (Rain Man, Sleeping with the Enemy, Entrapment) werkt momenteel aan een scenario. De productie is voor het Franse Legend die eerder de Edith Piaf biopic La Vie en Rose maakten.

"Armstrong left a monumental mark on our lives and our culture," aldus Whitaker aan  Variety. "He lived an amazing life and, through his art, shifted the way music was played and would be heard after him, not just here in the U.S. but all over the world."
De opnames beginnen volgende zomer in Louisiana.

De commentaren zijn gesloten.