06-10-08

Chihuahua's aan kop van de box office

beverly hills chihuahuaEen kale hond met puntige oren heeft dit weekend het Amerikaanse filmpubliek veroverd. Jep, Beverly Hills Chihuahua prijkt deze week aan kop van de box office. De Walt Disney film over de pratende hond wist 29 miljoen dollar bijeen te scharen in 3125 filmzalen. Dat betekent meteen het  op zeven na beste openingsweekend voor een film die in première gaat in oktober.

De film gaat over de verwende chihuahua Chloe (met de stem van Drew Barrymore), die het gewoon is om gedragen te worden in een handtas. Op vakantie in Mexico verdwaalt de hond echter en moet ze rekenen op haar vrienden om terug thuis te raken. Zo zijn er Delgado (Andy Garcia), een Duitse scheper die niet meer voor de politie mag werken omdat hij niet goed meer kan ruiken en Papi (George Lopez), een macho-chihuahua die alles doet om Chloe voor zich te winnen.

De film is geregisseerd door Raja Gosnell die na Home Alone 3, Big Momma’s House en de twee Scooby-Doo films nog maar eens bewijst dat hij een neus heeft voor rommel (die helaas wel scoort). Dat naast Barrymore en Garcia ook nog Jamie Lee Curtis, Luis Guzmán, Piper Perabo en, nou ja, Plácido Domingo bereid waren hun naam te verbinden aan dergelijke onzin, is verontrustend.

Minder schokkend is dat de thriller Eagle Eye met Shia LaBeouf en Michelle Monaghan op  de tweede plaats staat met 17,7 miljoen dollar (in total heeft de film al 55 miljoen opgebracht). De tienerkomedie Nick and Norah’s Infinited Playlist behaalde de derde plaats met bijna 18 miljoen dollar. De top vijf wordt vervolledigd met het Richard Gere drama Nights in Rodanthe en de western Appaloosa.

Het was overigens een atypische week voor de Amerikaanse box office want er werden maar liefst zeven nieuwe films op het publiek losgelaten. Dat een chihuahua daarvan de beste is, is gewoonweg zorgwekkend. "We had a huge weekend," aldus Paul Dergarabedian van box-office tracker Media By Numbers. "That's really due to the little Chihuahua. The little dog made a big difference." Er is echter nog hoop want ondanks zijn eerste plaats, scoort Beverly Hills Chihuahua momenteel maar 3.3/10 op de imdb. Beverly Hills Chihuahua komt in België uit op 1 april, en dat is helaas geen aprilgrap.

De commentaren zijn gesloten.