05-10-08

Trailer: The Uninvited

the uninvitedAnna keert terug naar huis na enige tijd in het ziekenhuis te hebben doorgebracht na de tragische dood van haar moeder. Haar herstel verloopt echter allesbehalve voorspoedig wanneer ze ontdekt dat haar vader verloofd is met Rachel, de voormalige verpleegster van haar moeder. ’s       Nachts krijgt Anna een bezoekje van de geest van haar moeder die haar waarschuwt voor Rachels ware bedoelingen. Samen met haar zus Alex probeert Anna haar vader ervan te overtuigen dat zijn huidige verloofde niet is wie ze beweert te zijn. Wat een hereniging zou moeten zijn van een gelukkige familie ontaardt dan ook in een gevecht tussen een stiefmoeder en haar twee stiefdochters.

Dat is in het kort het verhaal van de nieuwe horrorfilm The Uninvited, een remake van de Koreaanse film Janghwa, Hongryeon (A Tale of Two Sisters). De Britse broers Charles en Thomas Guard hebben de regie voor hun rekening genomen. In de cast vinden we o.m. Elizabeth Banks als de boze stiefma, Arielle Kebbel en Emily Browning als de zussen en David Strathairn als de vader.

The Uninvited lijkt weer zo’n typische Hollywoodremake van een Aziatische horrorprent. Een trend die is ingezet met The Ring en The Grudge, maar stilaan lijkt het filmpubliek toch genoeg te krijgen van zulke prenten. Zo konden Mirrors, One Last Call en The Eye niet meer overtuigen. Helaas is het einde nog niet in zicht, want binnenkort krijgen we ook nog de remake van Battle Royale en The Host op ons bord.

De trailer van The Uninvited is niet eens zo slecht, maar echt origineel is het toch allemaal niet meer. Geesten met lang, zwart haar dat voor hun gezicht hangt. Check! Dichtslaande deuren. Check! Geesten die zich onder het bed verschuilen. Check! Close-ups van ogen. Check! Nietsvermoedende slachtoffers die in bad gaan. Check! Een huilende wind. Check! Je kent het wel. The Uninvited komt op 15 april 2009 uit in België.

Commentaren

kan nauwelijks wachten helemaal iets voor mij,zie graag deze soort films

Gepost door: kathia | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.