04-10-08

Trailer: Filth and Wisdom

Bijna dertig jaar domineert Madonna de muziekcharts, van haar popdebuut Like a Virgin in de 80’s tot het door Timbaland geproduceerde Hard Candy dit jaar.  Maar Madonna heeft altijd meer gewild dan alleen zingen: zo acteerde ze (met wisselend succes), publiceerde ze het fotoboek Sex en een paar kinderboeken, adopteerde ze een Afrikaanse baby, trouwde ze met Guy Ritchie en produceerde ze ook een aantal films.
filth and wisdom

Eén ding ontbrak er nog op haar cv en die leegte wordt binnenkort opgevuld met Filth and Wisdom, want dat wordt het regiedebuut van de popster. Volgens de perstekst is de film “a hilariously sexy tale of three roommates who must delve into mischievous and naughty behavior in pursuit of bigger and brighter futures”. Meer bepaald financier een immigrant uit Oekraïne (Eugene Hutz) zijn droom om wereldster te worden met zijn band Gogol Bordello door zich te verkleden als vrouw.

Ondertussen heeft hij een oogje op Holly (Holly Weston), een ballerina die werkt als stripper totdat ze ontdekt wordt. Dan is er nog Juliette (Vicky McClure), die geneesmiddelen steelt om naar Afrikaanse kinderen te sturen. De promobabbel sluit af met de cryptische woorden: "Filth and Wisdom is every bit as erotic and playful as it is poignant and touching, revealing the universal struggles we all face in our pursuits of happiness.”

Om de vage inhoud iets duidelijker te maken, werd onlangs de eerste trailer van de film menig argeloos filmliefhebber los gelatin, compleet met een paar van de gruwelijkste filmaccenten. In de film zit overigens ook een scène waarin een stripper in een uniform van een katholieke school danst op de tonen van Britney Spears ‘Baby One More Time’. Filth and Wisdom krijgt een plekje op het programma van het filmfestival van Gent dat volgende week van start gaat. Helaas heeft Madonna nog altijd niet door dat ze in de filmwereld niks te zoeken heeft.

Maar één voordeel heeft deze Filth and Wisdom wel, want Madonna heeft in interviews al te kennen gegeven dat de regie-ervaring zo goed meeviel dat ze niet meer droomt van een acteercarrière: “now I've tasted directing. It's like Eve and the apple, I have to have a second bite. If you're an actress, it's not your vision. The director tells the story, you are the chess piece that is moved around. That doesn't suit my personality."

De commentaren zijn gesloten.