02-10-08

Nummer 9 voor Martin Scorsese en Robert De Niro

Na Mean Streets (1973), Taxi Driver (1976), New York, New York (1977), Raging Bull (1980), The King of Comedy (1982), Goodfellas (1990), Cape Fear (1991) en Casino (1995) gaan Martin Scorsese en Robert De Niro een negende keer samenwerken. Niet toevallig gaat het opnieuw om een maffiafilm, en wel I Heard You Paint Houses.

martin scorsese robert de niro 1
De film is gebaseerd op een boek van Charles Brandt, een schrijver die bevriend raakte met de Ierse moordenaar Frank ‘The Irishman’ Sheeran (De Niro) die in 2004 overleed. Sheeran biechtte een aantal moorden op aan Brandt, waaronder die van de bekende maffiabaas Jimmy Hoffa. Uiteindelijk bleek Sheeran 25 mensen vermoord te hebben in opdracht van de maffia.

Het project bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium en Steven Zaillian (American Gangster, Gangs of New York) bewerkt momenteel het boek als filmscript. Zaillian won eerder een Oscar voor zijn scenario van Schindler’s List. Over een mogelijke release datum is dus nog niets bekend. De titel verwijst overigens naar de maffiaterm voor huurmoorden, en de daarbij horende bloedspetters op de muren en vloer.

Scorsese is net klaar met de opnames van Shutter Island, gebaseerd op een bestseller van misdaadauteur Dennis Lehane. Hierin spelen Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley de hoofdrollen. Scorseses volgende films wordt Silence over twee Jezuïtische priesters die naar het 17e-eeuwse Japan trekken. Ook The Rise of Theodore Roosevelt, The Wolf of Wall Street en The Long Play staan nog op Scorseses verlanglijstje.

Robert De Niro is dan weer vanaf 29 oktober in de Belgische zalen te zien in Righteous Kill en heeft net de opnames beëindigd van Everybody's Fine waarin hij naast Sam Rockwell, Kate Beckinsale en Drew Barrymore te zien is. Daarna begint De Niro aan Frankie Machine gebaseerd op een boek van Don Winslow. Daarvoor werkt de acteur opnieuw samen met regisseur Michael Mann.

De commentaren zijn gesloten.