26-09-08

Trailer: Valkyrie

valkyrieDat de productiegeschiedenis van Valkyrie niet van een leien dakje is verlopen, is een zwaar understatement. Zo waren er tijdens de opnames al problemen met de Duitse overheid die geen toestemming gaf om op bepaalde locaties te filmen, daarna werden elf figuranten gewond toen ze uit een rijdende truck vielen, moesten bepaalde opnames overgedaan worden omdat het origineel een verkeerde chemische behandeling had gekregen en ten slotte werd de release datum al ettelijke maanden uitgesteld.

Eerst moest de film namelijk uitkomen op 8 augustus 2008, daarna werd hij verzet naar 27 juni en toen werd het weer 3 oktober 2008 en zelfs 13 februari 2009. En uiteindelijk lijkt de definitieve release datum nu vast te liggen op 26 december 2008 (dat wordt 28 januari 2009 in België). Na al dat gegoochel is het niet meer dan normaal dat Valkyrie met een zekere scepsis onthaald wordt.Maar het lijkt erop dat het wachten beloond wordt, want de eerste trailer van de film is echt heel erg knap. Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) lijkt van Valkyrie een intense samenzweringsthriller te hebben gemaakt met, althans in de trailer, allerlei explosies, klamme handjes en voorbij tikkende klokken.

Korte inhoud: Op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog spant een groep hooggeplaatste Duitse officieren samen om Hitler te vermoorden. De operatie kreeg de codenaam ‘Valkyrie’ en stond onder leiding van kolonel Claus von Stauffenberg  (Tom Cruise). Het plan werd tot in de kleinste details voorbereid, maar toch ontsnapte Hitler op 20 juli 1944 miraculeus aan de dood (volgens sommige bronnen werd hij gered door een massieve houten tafel). De samenzweerders werden allemaal ter dood veroordeeld.

De getalenteerde cast bestaat verder uit David Bamber, Stephen Fry, Carice van Houten, Eddie Izzard, Thomas Kretschmann, Bill Nighy, Terence Stamp, Tom Wilkinson en Kenneth Branagh. Ook al kende Valkyrie een tumultueuze productie, zoveel talent kan toch moeilijk een slechte film opleveren?

De commentaren zijn gesloten.