25-09-08

Johnny Depp blijft Jack Sparrow

De Walt Disney Studios hielden gisteren een groot evenement in het Kodak Theatre in Los Angeles om hun filmplannen voor de komende jaren uit de doeken te doen. En Mickey Mouse mag blijkbaar wel oppassen want Johnny Depp lijkt de komende jaren de nieuwe mascotte van Disney te zullen worden.johnny depp (6)

Om te beginnen gaat de acteur de hoofdrol spelen in Alice in Wonderland (2010), de nieuwe film van Tim Burton, die gebaseerd is op het overbekende verhaal van Lewis Carroll. Deze film bevindt zich al in de preproductiefase en aangezien Burton en Depp de laatste bijna een Siamese tweeling zijn, is Depps casting niet echt verrassend nieuws te noemen.

Wat wel verrassend is, is dat Depp ook de hoofdrol zal spelen in een filmversie van de klassieke televisieserie "The Lone Ranger" (1949-1957). Depp zal hierin de rol van Tonto spelen, de sidekick van de The Lone Ranger, een gemaskerde held die strijdt voor rechtvaardigheid in het Wilde Westen. En als Depp nog maar het hulpje is, heeft Disney vast een andere zeer grote naam in gedachten voor de rol van The Lone Ranger zelf.

Last but not least zal Depp ook de hoofdrol spelen in, jawel, een vierde Pirates of the Caribbean film. Het lijkt er dus op dat Pirates of the Caribbean: At World's End niet de zwanenzang is geweest voor kapitein Jack Sparrow. Keira Knightley heeft wel al aangegeven dat ze niet meer terugkeert voor een vierde deel en ook Orlando Bloom zal waarschijnlijk niet meer meespelen.

De opnames van Alice in Wonderland beginnen binnen enkele maanden dus die film staat eerst op Depps planning. Daarna volgt waarschijnlijk The Lone Ranger die mikt op een release datum in 2010. Pas daarna zou er een mogelijke vierde Pirates of the Caribbeanfilm komen. Mogelijk, want de film zit nog altijd in een vroege ontwikkelingsfase en een definitief groen licht is er nog niet, maar dat lijkt me slechts een kwestie van tijd.

Het was trouwens niet allemaal Depp dat de klok sloeg bij Disney, want de studio wist ook te melden dat Cars 2 er al aankomt in 2011 (en dus niet in 2012), dat Jim Carrey zeven personages zal spelen in een geanimeerde versie van Charles Dickens A Christmas Carol en dat Oprah Winfrey haar stem zal lenen aan een personage in de animatiefilm The Princess and the Frog. Verder kregen de aanwezigen ook beelden te zien van de sequel van de grondbrekende animatiefilm TRON uit 1982.

Commentaren

Tim Burton ... is een fantastische regisseur. Ik ben erg benieuwd wat hij met Alice zal gaan doen. Nog een Pirates hoeft voor mij niet zo.

Gepost door: Mike's Webs | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.