23-09-08

Trailer: Revolutionary Road

revolutionary roadElf jaar geleden is het dat Leonardo DiCaprio en Kate Winslet samen te zien waren in wat nog steeds (zonder rekening te houden met de inflatie) de meest succesvolle film ooit is: Titanic. De Britse regisseur (en tevens Meneer Winslet) Sam Mendes brengt de twee acteurs binnenkort opnieuw samen in het drama Revolutionary Road.

De film is gebaseerd op een roman van Richard Yates en draait rond April en Frank Wheeler, een jong koppel dat samen met hun twee kinderen midden jaren ’50 in een buitenwijk in Connecticut woont. Hun zelfverzekerde voorkomen verbergt echter hun frustratie over hun slabakkende carrières en relatie. Frank ziet zichzelf gevangen in een saaie kantoorjob, terwijl huisvrouw April nog steeds treurt over haar verloren acteercarrière. Ze besluiten om naar Frankrijk te verhuizen in de hoop dat ze daar hun artistieke ambities kunnen waarmaken en verlost zullen zijn van het kapitalistische Amerika. 

Natuurlijk wordt Revolutionary Road geen kaskraker als Titanic, het is immers een heel ander soort film zonder dure special effects en spectaculaire stunts, maar we weten dankzij de zinkende boot wel dat het goed zit met de chemistry tussen DiCaprio en Winslet. Revolutionary Road lijkt meer een soort Litte Children die zich afspeelt in de jaren ’50. En dat is helemaal geen manke vergelijking als je weet dat Todd Field, de regisseur van Little Children, de eerste keuze was als regisseur van Revolutionary Road.

Bovendien is Revolutionary Road de eerste samenwerking tussen het echtpaar Mendes – Winslet en met ook nog Kathy Bates in de cast zou er al veel moeten mislopen. Ondertussen staat de trailer al enkele dagen online. Het is geen trailer waar je wild van wordt, maar hij intrigeert, en dat is al meer dan je van de meeste hedendaagse trailer kan zeggen. Revolutionary Road komt op 21 januari 2009 uit in België.

De commentaren zijn gesloten.