20-09-08

David Duchovny en Demi Moore in The Joneses

The Hollywood Reporter meldt dat David Duchovny, Demi Moore en  Amber Heard een perfect gezinnetje gaan spelen in de komedie The Joneses. Dat is vooral goed nieuws voor Duchovny die momenteel in rehab zit voor een seksverslaving. Volgens de laatste bronnen (i.c. collega Evan Handler uit “Californication”) stelt de acteur het goed en Duchovny zal dus niet werkloos zijn als hij ontslagen wordt uit de kliniek.

david duchovny 1

Bovendien lijkt het verhaal van The Joneses heel veelbelovend. Alles draait rond de familie Jones die in een residentiële buitenwijk komt wonen en meteen in de armen wordt gesloten door hun buren. De Jones’ familie is door iedereen geliefd, maar wordt ook door allen benijd door hun luxueuze levensstijl. Wat de buren echter niet weten, is dat de Jones allemaal acteurs zijn die door een marketingbedrijf zijn ingehuurd om nieuwe luxe-artikelen te promoten.

Ondertussen krijgt de ‘vader’ (Duchovny) echter steeds meer last van zijn geweten en heeft hij het steeds moeilijker om de leugen verder te zetten. De actrice die de ‘moeder’ speelt (Moore) wordt dan weer verliefd op haar collega (Duchovny). De ‘dochter’ (Heard) probeert haar ‘vader’ te verleiden, terwijl ze wanhopig  op zoek is naar een rijke man.

De onbekende Derrick Borte zal de film regisseren, gebaseerd op zijn eigen scenario. Borte begon zijn carrière als graficus voor surfbedrijven zoals Billabong en stapte daarna over naar de regie van reclame- en bedrijfsfilms. De opnames gaan midden oktober van start in Atlanta. Alle ingrediënten zijn alvast aanwezig om hiervan een boeiende komedie met een scherp satirisch randje te maken, net zoals  The Truman Show dat tien jaar geleden deed.

De commentaren zijn gesloten.