15-09-08

Fun: Saturday Night Live - Sarah Palin vs. Hillary Clinton

De minuut dat bekend werd dat Sarah Palin door McCain was gekozen als zijn running mate, was duidelijk dat het satirische programma “Saturday Night Live” een sketch zou maken waarin hun voormalige hoofdscenariste Tina Fey in de huid zou kruipen van de gouverneur van Alaska. De gelijkenis tussen de twee is namelijk bijzonder treffend. Zaterdagavond bij de eerste aflevering van het 34e seizoen was het al meteen raak met een geweldige openingssketch met Fey als Palin en Amy Poehler als Hillary Clinton.

SNL tina fey amy poehler

De twee politica staan zij aan zij in een “nonpartisan message” waarin ze een pleidooi houden voor het stopzetten van seksisme in de politieke verslaggeving rond de verkiezingen. Het resultaat is geweldig grappig en de schrijvers van “SNL” zijn erin geslaagd met zowel de democraten als de republikeinen te lachen zonder te hard op de man (of vrouw) te spelen. Fey en Poehler hebben Palin en Clinton duidelijk goed bestudeerd, want hun vertolking zit er echt helemaal op.

En de pers smulde er duidelijk ook van: "Did Tina Fey out-Palin Palin?" (The Chicago Tribune), "Michael Phelps was the host, but Tina Fey and Amy Poehler were the stars" (The Orlando Sentinel) en "While Fey mimicked Palin’s painfully clueless, space-cadet deportment to perfection, her fellow Baby Mama star Amy Poehler did an ace version of Democrat Hillary Clinton that made the Republican look like an amateur at Happy Hour onscreen. I guess many would argue real life is about the same" (ComedyCentric).

“I can see Russia from my house is nu al een klassieker.” Dit is een van de grappigste dingen die ik sinds lang gezien heb.

En Palin inspireert blijkbaar want ook Gina Gershon waagt zich aan een parodie.

De commentaren zijn gesloten.