06-09-08

Trailer: Soul Men

Twee jaar geleden hadden we Dreamgirls dat losjes gebaseerd was op het verhaal van Diana Ross en haar Supremes, eind dit jaar krijgen we Soul Men op ons filmbord over twee voormalige achtergrondzangers, Louis en Floyd. Misschien wel een verwijzing naar het duo Sam en Dave die eind jaren ’60 een grote hit scoorden met het nummer ‘Soul Man’.

Korte inhoud: Louis en Floyd maakten in de jaren ’70 deel uit van de populaire soulgroep The Real Deal. Jaren later worden beiden uitgenodigd voor een eenmalige reünie ter ere van een onlangs overleden bandlid. Er is echter een probleem: Louis en Floyd hebben al twintig jaar niet meer met elkaar gesproken. Toch stemmen ze toe om samen naar het concert te reizen.

soul men 1

Soul Men wordt de voorlaatste film van de onlangs overleden Bernie Mac, die Floyd speelt. Mac stierf op 8 augustus jl. aan een longaandoening, zijn allerlaatste film wordt de komedie Old Dogs waarin hij o.m. naast John Travolta, Robin Williams en Seth Green te zien zal zijn. En het tragisch nieuws stopt niet bij Bernie Mac, want Soul Man is ook de laatste film van soullegende Isaac Hayes die op 10 augustus jl. stierf aan een beroerte.

De rest van de cast mag gelukkig nog wel tot de levenden gerekend worden met op kop Samuel L. Jackson, die met Louis de andere helft van The Real Deal voor zijn rekening neemt. Verder zien we nog Sean Hayes (Jack McFarland uit “Will & Grace) als de manager van het duo en Jennifer Coolidge die in Soul Men haar rol van American Pie verder lijkt te zetten.

De regie is in handen van Malcolm D. Lee, die begonnen is als assistent van zijn oom Spike Lee, en ondertussen al een viertal films op zijn naam heeft staan. Geen van die films doen bij mij echter een belletje rinkelen. Robert Ramsey en Matthew Stone (Intolerable Cruelty) hebben het scenario neergepend.

Jackson en Mac hebben zelf de zang- en danspartijen uit de film voor hun rekening genomen. Mac overleed nog voordat hij de finale versie van de film heeft gezien. Volgens Jackson speelt de komiek in Soul Men een van zijn beste rollen: "It's one of the best things he's ever done. It's the Bernie we know and it's the Bernie we love."

Soul Men gaat op 7 november in première in Amerika, een Belgische release datum is er nog niet, maar de leuke trailer vind je alvast hieronder.

De commentaren zijn gesloten.