05-09-08

Paul Bettany is Charles Darwin

Paul Bettany en Jennifer Connelly zijn gecast als een getrouwd koppel in Creation (voordien Origin), een nieuwe film van Jon Amiel (Sommersby, Copycat). Dat is niets bijzonders want Bettany en Connelly zijn ook in het echte leven al vijf jaar een getrouwd stel. Wel bijzonder is dat de film gaat over het leven van Charles Darwin, de Engelse natuurkundige die de evolutietheorie uitvond, en zijn vrouw Emma.

paul bettany jennifer connelly

Charles Robert Darwin (12 februari 1809 19 april 1882) was een Engels natuuronderzoeker, bioloog en geoloog. Darwin is vooral bekend van zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Dankzij zijn nauwkeurige onderbouwing en de grote hoeveelheid bewijzen die hij vond, zorgde Darwin ervoor dat het bestaan van evolutie nog tijdens zijn leven binnen de wetenschappelijke gemeenschap algemeen geaccepteerd werd. De acceptatie van natuurlijke selectie als aandrijvend mechanisme liet langer op zich wachten, maar is tegenwoordig ook onomstreden (meer op Wikipedia).

Naast Bettany en Connelly maken ook Jeremy Northam, Toby Jones en Benedict Cumberbatch  deel uit van de cast. Het scenario wordt geschreven door John Collee (Master and Commander, Happy Feet) en het zaakje wordt geproduceerd door Jeremy Thomas die 21 jaar geleden The Last Emperor naar een Oscar produceerde. Thomas wil nog het volgende kwijt over het hele project: "John Collee's compelling script tells the remarkable story behind Darwin's revolutionary theory and the foundation of a book that changed the world. We think of Darwin as an old man with a gray beard. The reality of our story is very different."

Creation zal Darwin portretteren als een man die verscheurd is tussen zijn liefde voor zijn diepreligieuze vrouw en zijn eigen geloof in een wereld waarin god geen plaats heeft. De wetenschapper is gevangen in een gevecht tussen geloof en rede, tussen liefde en waarheid. Het script van Collee is gebaseerd op het boek ‘Annie’s Box’ geschreven door Randall Keynes. De opnames starten eind september in Engeland.

De commentaren zijn gesloten.