02-09-08

Trailer: Passengers

passengersNa een resem tienerfilms (The Princess Diaries, Ella Enchanted), romantische en komische films (The Devil Wears Prada, Get Smart), een animatiefilm (Hoodwinked) en enkele drama’s (Brokeback Mountain, Havoc) is Anne Hathaway binnenkort voor de eerste keer te zien in een thriller, en wel in Passengers.

Korte inhoud:  Na een vliegtuigcrash krijgt Claire Summers, een jonge therapeute, van haar mentor de enige vijf overlevenden onder haar hoede. De slachtoffers delen hun ervaringen en herinneringen over het ongeluk, waarbij sommigen het hebben over een explosie die volgens de luchtvaartmaatschappij nooit heeft plaatsgevonden. Claire raakt vooral geïntrigeerd door Eric, de meest gesloten van de vijf slachtoffers. Net wanneer Claires professionele relatie met Eric een romantisch tintje krijgt, verdwijnen de overlevenden een voor een. Claire vermoedt dat Eric meer weet.

Passengers wordt geregisseerd door de Columbiaan Rodrigo Garcia die vooral actief is in de televisiewereld. Zo regisseerde hij o.m. afleveringen van “Carnivàle”, “Six Feet Under” en “Big Love”. Het scenario is geschreven door Ronnie Christensen die dan weer vooral televisiefilms op zijn cv staan heeft. Naast Anne Hathaway bestaat de interessante cast uit Patrick Wilson (Little Children, Hard Candy), David Morse (Disturbia), Dianne Wiest (Edward Scissorhands), William B. Davis (jawel, the Cigarette Smoking Man uit “The X-Files”) en Clea DuVall (“Carnivàle”, The Faculty).

Er is nog geen Belgische release datum, maar Passengers lijkt wel een film die het bekijken zeker waard is. Niet alleen door de leuke cast, maar ook de trailer is behoorlijk goed. Hoewel het merendeel van de cast weer in hun typische rollen zijn gecast (David Morse de slechterik, William B. Davies de man die achter de schermen aan de touwtjes trekt, Patrick Wilson de zwijgzame, en Clea DuVall de weirdo).

De commentaren zijn gesloten.