31-08-08

Trailer: Twilight

In 2003 debuteerde Catherine Hardwicke sterk me het tienerdrama Thirteen waarin de 13-jarige Evan Rachel Wood onder de invloed van haar beste vriendin Nikki Reed de geneugten van drugs, drank, seks en kleine criminaliteit ontdekt. Twee jaar later maakte Hardwicke de skateboardfilm Lord of Dogtown met o.a. Heath Ledger en Emile Hirsch en in 2006 was er het Bijbelse The Nativity Story met Keira Castle-Hughes. Eind dit jaar verschijnt Hardwickes vierde film, het vampierenepos Twilight.

twilight

Korte inhoud: Bella Swan heeft zich altijd een beetje anders gevoeld, een outsider tussen haar hippe, trendy klasgenoten. Wanneer haar moeder hertrouwd en Bella bij haar vader in het regenachtige kleine dorpje Forks in Washington gaat wonen, gelooft de tiener dan ook dat er niet veel zal veranderen. Maar dan ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen, met wie ze al snel verwikkeld raakt in een passionele en onorthodoxe romance. 

Onorthodox want Edward is niet zoals de andere jongens: hij loopt sneller dan een leeuw, kan een rijdende auto stoppen met zijn blote handen, en is niet ouder geworden sinds 1918. Edward is dan ook een vampier. Hij is onsterfelijk, maar hij drinkt geen menselijk bloed. In Bella ziet hij zijn soulmate, maar zijn vijanden Laurent en James, hebben het op het meisje gemunt.

De cast van Twilight bestaat bijna volledig uit jonge, hippe acteurs. De hoofdrol is voor Kristen Stewart die zes jaar geleden nog 90 minuten met Jodie Foster in een Panic Room doorbracht, maar ondertussen ook al 18 jaar is. Robert Pattinson (Cedric Diggory uit de Harry Potterfilms) speelt Edward Cullen, terwijl zijn aartsvijanden Laurent en James vertolkt worden door resp. Edi Gathegi ("House MD", Gone Baby Gone) en Cam Gigandet (“The O.C.”). Verder ook nog Taylor Lautner, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser en Nikki Reed.

Het scenario van Melissa Rosenberg (“Dexter”, “The O.C.”) is gebaseerd op een boek van Stephenie Meyer, die ondertussen met ‘New Moon’, ‘Eclipse’ en ‘Breaking Dawn’ al drie sequels heeft neergeschreven. Ze stond met haar boeken 124 weken in  The New York Times literatuurlijsten en kreeg al het predikaat “de Amerikaanse JK Rowling” opgeplakt. Meyers boeken vertellen het verhaal van een klassieke middelbare schoolliefde, maar overgoten met een bovennatuurlijk sausje. De boeken zijn dan ook razend populair bij tienermeisjes.

Ondertussen kan je de trailer al een tijdje online vinden. Twilight moet het doen met een bescheiden budget van  37 miljoen dollar, maar visueel ziet de film er goed uit. Alleen de acteerprestaties lijken niet echt heel overtuigend. Toch staat de tweede film, New Moon, ondertussen al op de planning voor 2010. Twilight heeft vooralsnog geen Belgische release datum.

Commentaren

TWILIGHT HAPPENING BRUSSEL Twilight komt eindelijk uit in de zalen en de Belgische fans worden verwend!
Nu zaterdag 22 november om 18.00u kunnen jullie in alle exclusiviteit de eerste 10 minuten van de film bezien (OV, ondertiteld), gelijktijdig met de Amerikaanse release van de film! Ditmaal verlaat de film de obscuriteit van de filmzaal en zal de vertoning plaatsvinden op het Muntplein in Brussel (vlakbij de Nieuwstraat, de Grote Markt en het Centraal Station). Bovendien gebeurt dit volledig gratis!
Mis deze uitzonderlijke gebeurtenis niet en verspreid het woord onder alle Twilight-fans!Twilight/Fascination débarque enfin en Belgique et les fans seront comblés :
Ce samedi 22 novembre à 18h00, découvrez en exclusivité 10’ du film (VO sous-titrée) et cela en même temps que la sortie aux USA.
Rendez-vous sur la Place de la Monnaie, à 2 pas de la Rue Neuve, de la Grand-Place et de la Gare Centrale pour assister gratuitement à une projection exceptionnelle. Faites circuler l’information à tous les fans de la saga et ne manquez pas ce rendez-vous incontournable.


Gepost door: Belga Films | 14-11-08

De commentaren zijn gesloten.