23-08-08

Trailer: The Brothers Bloom

the brothers bloomThe Brothers Bloom is een nieuwe komische actiefilm van Rian Johnson die in 2005 debuteerde met de uitstekende indie thriller Brick. Zijn tweede film lijkt aan te leunen bij het recente In Bruges wat zich in hetzelfde genre afspeelde. Beide films hebben ook een Belgische link: In Bruges speelt zich natuurlijk af in Brugge, terwijl in The Brothers Bloom een personage zich ‘The Belgian’ laat noemen.

Korte inhoud: De gebroeders Bloom zijn de beste oplichters van de wereld en hebben al miljoenen verdiend met hun complexe scenario’s gebaseerd op lust en intrige. Ze hebben besloten nog een laatste klus te doen: een mooie en excentrieke erfgename de tijd van haar leven bezorgen met een romantisch avontuur dat hen de hele wereld rondbrengt.

Het broederpaar wordt gespeeld door de uitstekende acteurs Adrien Brody en Mark Ruffalo, die het gezelschap krijgen van Rachel Weisz (die The Mummy 3 o.a. voor deze film liet schieten). Verder zien we in bijrollen ook nog Robbie Coltrane (als ‘The Belgian), de Oostenrijkse veteraan Maximilian Schell en de Japanse Rinko Kikuchi, die voor haar rol in Babel nog een Oscarnominatie kreeg. Kikuchi speelt hier een Japanse explosievenexperte die door het leven gaat met de naam ‘Bang Bang’.

The Brothers Bloom komt op 24 oktober uit in Amerika, een Belgische release datum is er nog niet, een Nederlandse wel  (11 december). Ondertussen kan je al wel de amusante trailer bekijken, die je hieronder vindt.    

De commentaren zijn gesloten.