21-08-08

Trailer: Max Payne

Na Hitman mag ook gameheld Max Payne binnenkort zijn kans wagen in de bioscoopzaal. Tot nu toe zijn films gebaseerd op videogames nog geen grote box officetoppers gebleken. Enkel de films gebaseerd op Tomb Raider en Resident Evil wisten de kassa eventjes te doen rinkelen.

max payne

Mortal Kombat heeft ondertussen bijna de cultstatus bereikt, maar verder is het vreemd, zeker gezien de enorme populariteit van games, waarom deze films het zo slecht doen. Het antwoord is bijzonder simpel, omdat de meeste gameverfilmingen gewoon slecht zijn: slecht geschreven, slecht geacteerd, slecht geproduceerd en met een slechte marketing (zie o.a. Silent Hill, Doom en vooral de creaties van Uwe Boll).

Daar zou Max Payne verandering in kunnen brengen: de film heeft een behoorlijk budget, een paar grote namen in de cast en visueel mikken de makers duidelijk op het publiek van Sin City en The Matrix. De trailer ziet er visueel dan ook heel goed uit en Max Payne lijkt te kunnen breken met de traditie dat videogameverfilmingen floppen.

Korte inhoud: Max Payne is een agent van de DEA die vastberaden op zoek is naar de daders van de brutale moord op zijn familie en partner. Payne spant samen met de vrouwelijke huurmoordenaar Mona Sax, die haar zus wil wraken. Zijn obsessieve zoektocht brengt hem in de donkere onderwereld van de stad waar hij gedwongen is vijanden te bekampen die niet allemaal even menselijk zijn.

In de titelrol zien we alvast Max Wahlberg wiens onderkoelde manier van acteren wel bij het personage lijkt te passen. Mila Kunis (“That 70’s Show”, Forgetting Sarah Marshall) kruipt in de huid van Mona Sax, Beau Bridges is Paynes mentor BB Hensley en rapper Ludacris is een agent van interne zaken.  Regisseur is John Moore die eerder de remake van The Omen, Behind Enemy Lines en Flight of the Phoenix draaide. De 30-jarige debutant Beau Thorne schreef het scenario.

Een van de kenmerken van de game is het veelvuldig gebruik van super-slow-motion ‘bullit time’-techniek. Moore heeft aangekondigd dat deze beelden ook in de film zullen zitten, maar hoe kan je tien jaar na The Matrix nog innovatief zijn met zulke technieken? De grote uitdaging is echter de niet-gamers naar de bioscoop lokken, zij zullen beslissen of Max Payne flopt of niet. Max Payne komt op 26 november uit, de trailer staat hieronder.

Commentaren

Hopelijk eindelijk eens een degelijke Game-verfilming. Veel goede hebben we nog niet gehad...

Gepost door: Movies2Grab | 22-08-08

De commentaren zijn gesloten.