16-08-08

Tina Fey en Steve Carrell gaan op date

Als comedy heaven bestaat, zullen ze daar heel blij zijn met het volgende castingnieuws: Tina Fey en Steve Carrell zullen een getrouwd koppel spelen in de nieuwe komedie Date Night. De box office kassa’s zullen hier niet spontaan van gaan rinkelen, maar Carrell en, vooral, Fey zijn twee van de grappigste acteurs die er momenteel in Hollywood rondlopen.

Het idee van de film komt van regisseur Shawn Levy (Night at the Museum, The Pink Panther, deze films zijn helaas iets minder grappig dan Carrell en Fey) en werd opgepikt door 20th Century Fox. Het script werd geschreven door John Klausner (Shrek the Third en, jawel, Shrek Goes Fourth) en draait dus rond het koppel Fey-Carrell. De voorlopig zeer summiere plot zegt dat hun routineuze avondjes uit plots meer worden dan alleen een etentje en een film.

Het is nog niet duidelijk wat dat allemaal betekent maar met deze twee acteurs aan boord kan er weinig mislopen. Dat beaamt ook Levy (die momenteel werkt aan Night at the Museum 2): "I wanted to do a relatable, grounded character comedy about marriage and the lengths we go to preserve the spark. Tina and Steve are smart and relatable, and the tone of their comedy perfectly fits this film."

tina fey steve carrell

Op de foto Tina Fey en Steve Carrell op de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards op 27 januari 2008.

Vooraleer Fey en Carrell samenwerken aan Date Night, worden ze eerst echter nog tegenstanders bij de komende Emmy verkiezing. Carrell is met de Amerikaanse versie van “The Office” o.a. genomineerd voor beste komische acteur en beste komische serie. In deze laatste categorie staat hij tegenover “30 Rock”, dat bedacht en geschreven is door Tina Fey.

Tina-tina-fey-375920_265_340Fey is ook uitvoerend producent van “30 Rock” én speelt ook de vrouwelijke hoofdrol Liz Lemon (wat haar ook een Emmy nominatie opleverde, net als haar tegenspeler Alec Baldwin). “30 Rock” sleepte dit jaar maar liefst 17 nominaties in de wacht (meer daarover hier). De serie over een groep scenaristen van een comedy sketchenshow is gebaseerd op Feys eigen ervaringen als (eerste vrouwelijke) head writer bij de Amerikaanse klassieker “Saturday Night Live”.

Steve Carrell is binnenkort naast Anne Hathaway nog te zien in de komische spionagefilm Get Smart, terwijl Tina Fey in het voorjaar te zien was in de verrassende hit Baby Mama. Binnenkort speelt ze ook een bijrol in This Side of the Truth van Ricky Gervais, de bedenker van “The Office”. Ook Jason Bateman, Jonah Hill, Patrick Stewart, Rob Lowe, Jeffrey Tambor, Christopher Guest, Jimi Simpson en Jennifer Garner spelen overigens mee in Gervais’ debuut als filmregisseur.

Daarnaast schrijft Fey momenteel aan het scenario van de muzikale komedie Curly Oxide and Vic Thrill, waarin Sacha Baron Cohen de hoofdrol zal spelen. Dat is ook iets om naar uit te kijken, want Feys vorige (en enige) filmscript was Mean Girls, de film waarin Lindsay Lohan toonde dat ze wel degelijk kan acteren. So, Who Says That Women Aren't Funny?

De opnames van Date Night zullen plaatsvinden begin volgend jaar in de pauze halverwege de opnames van “The Office” en “30 Rock”. Mij lijkt er weinig te kunnen misgaan met deze prent tenzij dat Shawn Levy het helemaal verprutst. Er zit trouwens zoveel komisch talent in deze post dat ik er spontaan vrolijk van word…

De commentaren zijn gesloten.