09-08-08

Trailer: Hell Ride

hell rideIn het rijtje “Quentin Tarantino presents” is er na o.a. Hostel nu ook Hell Ride, een “raucous throwback to the days of the Sergio Leone spaghetti western, with a heaping helping of testosterone-fueled chopper action thrown into the mix.” Klinkt goed, maar de trailer is dat helemaal niet.

Hell Ride wordt geregisseerd door Larry Bishop, die na Mad Dog Time (1996) pas zijn tweede film maakt. Bishop is iets bekender als acteur, zo speelde hij o.a. Underworld en Kill Bill Vol.2, in Hell Ride speelt hij bovendien de rol van Pistolero, de leider van de Victors, een groep bikers die op wraak uit zijn na de moord op een van hun leden door de rivaliserende bende de 666ers. Samen met zijn kompanen The Gent (Michael Madsen) en de mysterieuze Comanche (Eric Balfour) plant Pistolero om The Duece en Billy Wings (Vinnie Jones), de leiders van de 666ers om te leggen.  

Dit verhaaltje is slechts een excuus om zoveel mogelijk seks, geweld en machogedrag op het filmpubliek los te laten. Hell Ride is dan ook een nieuwe poging om het Grindhouse genre in leven te houden. De naam van Quentin Tarantino zal waarschijnlijk een paar mensen naar de bioscoopzaal kunnen lokken, maar verder zijn de eerste recensies niet echt laaiend enthousiast.

In bijrollen zie je o.a. nog Dennnis Hopper en David Carradine, genoeg ego en testosteron op de set dus maar The New York Post concludeert in de review: “If you enjoy foulmouth dialogue mixed with sex, violence, bikes, badass bikers, boobs, babes, booze, brawling, broken noses and broken promises — then the Quentin Tarantino-produced Hell Ride should make you one happy guy.”

De commentaren zijn gesloten.