08-08-08

Trailer: The Informers

the informers

Trailer Addict heeft een trailer te pakken gekregen van The Informers, de misdaadthriller naar de gelijknamige roman van Bret Easton Ellis. ‘The Informers’ is een verhalenbundel uit 1994 die zich afspeelt in het Californië van de jaren ’80. In het boek volgen we o.m. filmproducenten, rocksterren, een vampier en andere interessante personages die het niet zo nauw nemen met de heersende moraal.

The Informers kan een beroep doen op een sterke ensemblecast met o.a. Winona Ryder, Kim Basinger, Mickey Rourke, Billy Bob Thornton, Rhys Ifans, Chris Isaak en Amber Heard. Ook superman Brandon Routh maakte deel uit van de cast, maar zijn scènes als vampier sneuvelden op de montagetafel. The Informers is de laatste film van de 25-jarige acteur Brad Renfro, die een maand na het beëindigen van de opnames stierf na een onopzettelijke overdosis heroïne.    

Na Less Than Zero (1987), American Psycho (2000) en The Rules of Attraction (2002) is The Informers het vierde boek van Easton Ellis dat wordt verfilmd. De auteur bewerkte zelf zijn boek tot filmscript en dit samen met Nicholas Jarecki. Voor de regie werd Gregor Jordan (Ned Kelly, Buffalo Soldiers) aangezocht. 

De trailer begint alvast met het vrolijke, maar in trailermiddens niet echt originele, ‘Rock it’ van Herbie Hancock, waarna we veel drank, feestjes, zonnebrillen, Mickey Rourke, halfnaakte vrouwen, een donkere sfeer en Kim Basinger in een ongewone positie te zien krijgen. Maar met een tagline als “Greed is good. Sex is easy. Youth is forever” valt dat ook wel te verwachten natuurlijk. The Informers heeft nog geen release datum gekregen.

De commentaren zijn gesloten.