04-08-08

The Dark Knight klopt ook The Mummy 3

he Mummy: Tomb of the Dragon Emperor is er niet in geslaagd om The Dark Knight van de eerste plaats inde Amerikaanse box office te stoten. De derde film met Brendan Fraser als avonturier Rick O’Connell moest met 42,5 miljoen dollar zeer nipt de duimen leggen voor Batman en co die in hun derde week alweer 43,8 miljoen dollar opbrachten.

the mummy 3

Daarmee zit The Dark Knight al aan een wereldwijde opbrengst van 520 miljoen dollar (400m in de VS). The Mummy 3 bezet deze week wel de eerste plaats in de internationale box office, maar algemeen werd verwacht dat de prent dat ook zou doen in Amerika. Het grote succes van The Dark Knight is dat de film niet alleen die hard Batmanfans aantrekt, maar ook interessant is voor een breed publiek. "It's a movie that has overperformed at every turn. Everyone is going — everyone", aldus Jeff Goldstein van Warner. In de loop der weken zal The Dark Knight Star Wars verdringen van de tweede plaats in de alltime box office. Alleen Titanic vaart met 601 miljoen dollar nog voor The Batman uit.

Tomb of the Dragon Emperor  is ondertussen al de derde Mummyfilm na The Mummy (1999) en The Mummy Returns (2001). Beide films bleken al grote kassuccessen en ook de derde doet het dus niet onaardig, hoewel hij minder sterk opent dan zijn voorgangers. De toevoeging van Jet Li aan de cast blijkt alvast een goede internationale zet voor dit derde deel dat verder gewoon voortborduurt op het succes van de eerste twee films. Door de aanwezigheid van Li situeren de Mummy’s zich wel niet meer in Egypte, maar is het decor nu China, waar o.a. het wereldberoemde terracotta leger van Xi’an tot leven komt.

Verder werd Rachel Weisz vervangen door Maria Bello en moet Luke Ford de jongere generatie aantrekken. Ford speelt Alex, de zoon van Rick en Evelyn O’Connell, die er samen met zijn ouders en oom Jonathan (John Hannah) op uit trekt om een wakker geworden mummie van 2000 jaar oud te stoppen. Zij worden echter tegengewerkt door Michelle Yeoh en Jet Li.

The Mummy 3 werd niet echt enthousiast onthaald door recenserend Amerika die de film bedachten met o.a. "a frantic, cluttered mess of cheesy computer-generated action-adventure clichés" (The New York Times), "a threadbare toss-off" (The Boston Globe), "should have been kept  under wraps" (Philadelphia Inquirer) "Bleh" (Chicago Tribune).  Verrassend genoeg kwam de meest positieve commentaar nog van Roger Ebert: "Now why did I like this movie? It was just plain dumb fun, is why. It is absurd and preposterous, and proud of it." The Mummy 3 komt op 13 augustus uit in België, de trailer vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.