30-07-08

Teaser trailer: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Na een volstrekt nutteloze teaser trailer vorige week heeft Warner Bros nu ook een deftige teaser voor Harry Potter and the Half-Blood Prince vrijgegeven. Het is de tweede Potterfilm voor de Britse regisseur David Yates, die meteen ook de twee laatste films voor zijn rekening zal nemen. Jawel, twee, want Harry Potter and the Deathly Hallows wordt in twee delen uitgebracht (2010 en 2011). 

Maar eerst is er dus The Half-Blood Prince waarin Harry Potter (Daniel Radcliffe)  terugkeert voor zijn zesde jaar Hogwarts. Het blijkt al gauw opnieuw een boeiend jaar te worden, maar alweer niet zonder gevaren. Eerst maken Harry en zijn vrienden kennis met Horace Slughorn, een nieuwe leerkracht. Later krijgt Harry een toverdrankenboek in handen dat ooit toebehoorde aan de mysterieuze Half-Blood Prince. In de marge van het boek vindt Harry duistere spreuken waardoor hij plots een van de beste leerlingen wordt voor het vak.

harry potter and the half-blood prince 1

Ondertussen krijgt Harry bijles van professor Dumbledore, die hem de donkere geheimen van Lord Voldemort leert kennen. Deze moeten Harry helpen om Voldemort te verslaan tijdens een volgende confrontatie. Maar ook het gewone leventje in Hogwarts gaat verder, en dat betekent quidditch en amoureuze perikelen. Ron (Rupert Grint) wordt verliefd op Lavender Brown, wat jaloerse reacties uitlokt bij Hermione (Emma Watson) en Harry voelt wel iets voor Ginny, de zus van Ron.

De jonge cast wordt ook deze keer omringd met ervaren Britse acteurs als Alan Rickman (Severus Snape), Julie Walters (Molly Weasley), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Jim Broadbent (Horace Slughorn), Maggie Smith (Minerva McGonagall), Michael Gambon (Albus Dumbledore), David Thewlis (Remus Lupin), Robbie Coltrane (Rubeus Hargrid), Fiona Shaw (Petunia Dursley), Helen McCrory (Narcissa Malfoy) en Ralph Fiennes (Lord Voldemort).

De trailer vind je alvast hieronder, voor de film moet je wachten tot 19 november 2008.

De commentaren zijn gesloten.