28-07-08

Trailer: W.

wEr is een trailer opgedoken van W., Oliver Stones adaptatie van het leven van George W. Bush, tot nader order nog steeds de president van de Verenigde Staten. In de trailer maken we eerst kennis met een feestende Bush, die daarbij wel eens over de schreef gaat. Enkele jaren later belandt hij dan toch in het Witte Huis, waar hij ook niet altijd de juiste beslissingen neemt.

Daarna neemt de trailer de tijd om de verschillende personages voor te stellen, wat een beetje een surreële ervaring is. Achtereenvolgens zien we Josh Brolin als George Bush Jr., James Cromwell als Bush Sr., Elizabeth Banks als Laura Bush, Ellen Burstyn als Barbara Bush, Ioan Gruffudd als Tony Blair, Jeffrey Wright als Colin Powell, Richard Dreyfuss als Dick Cheney, Scott Glenn als Donald Rumsfeld, Toby Jones als Karl Rove en Thandie Newton als Condoleezza Rice.

Een cast met niets dan toppers dus, maar of dat volstaat voor een goede film? Stones vorige films — World Trade Center, Alexander, Any Given Sunday en U-Turn — waren niet echt kassuccessen en het is al van begin jaren ’90 geleden dat de man nog eens echt controversieel uit de hoek kwam (Nixon, Natural Born Killers, JFK).

Na het zien van de trailer ben ik helemaal nog niet overtuigd dat W. een goede film wordt. Het is overigens de bedoeling dat W. uitkomt nog voor de volgende presidentsverkiezingen dit jaar.      

De commentaren zijn gesloten.