26-07-08

Trailer: Nobel Son

nobel sonHet leven zit niet mee voor Barkley Michaelson. Terwijl de jongeman worstelt met zijn doctoraatsthesis, wint zijn  vader Eli Michaelson de nobelprijs chemie. Barkley en zijn moeder Sarah, een forensisch psychiater, hebben nu de eer samen te leven met een zelfingenomen man wiens gedrag hen meer en meer irriteert. Alsof dat nog niet genoeg ellende is, wordt Barkley gekidnapt en vragen zijn ontvoerders het prijzengeld van de Nobelprijs (2 miljoen dollar) als losgeld. De arrogante Eli weigert echter de betalen, en er ontstaat een gigantische crisis.

Dat is de korte inhoud van Nobel Son, een komedie van Randall Miller van wie binnenkort ook het drama Bottle Shock uitkomt. Miller schreef ook het scenario, samen met Jody Savin. In de cast treffen we o.a. Alan Rickman (Eli), Bryan Greenberg (Barkley), Mary Steenburgen (Sarah), Bill Pullman, Eliza Dushku, Danny DeVito en  Ted Danson aan. Veel van deze acteurs zullen ook in Bottle Shock te zien zijn.

De opnames van deze Nobel Son gebeurden al in 2005 en het is vreemd waarom het zo lang duurde eer de film uitkwam. Des te meer omdat Nobel Son tijdens het afgelopen Tribeca filmfestival zeer positieve recensies kreeg en werd beschouwd als een van de hoogtepunten van de editie. Voorlopig scoort de film met 9.0 uit 250 stemmen ook helemaal niet slecht.

Alan Rickman lijkt in de trailer alvast goed op dreef en verder zien we een hoop excentrieke personages en een heel dysfunctionele familie. De soundtrack van Nobel Son is samengesteld uit muziek van o.a. Chemical Brothers, Groove Armada, Paul Oakenfold en Chrystal Method. De film heeft nog geen Belgische release datum, op de officiële website kan je in afwachting daarvan alvast een paar filmpjes bekijken over de belangrijkste personages.

 

De commentaren zijn gesloten.