25-07-08

Poster: Red Sonja

Van 24 tot 27 juli vindt dit jaar de jaarlijkse Comic-Con in San Diego plaats waar de nieuwste films en televisieseries worden voorgesteld. Oorspronkelijk was het een evenement dat enkel gereserveerd was voor comic books, maar in de loop der jaren is de conventie ingepalmd door een breed scala aan populaire genres (horror, manga, anime, animatie, speelgoed, videogames, webcomics en verzamelkaarten). De aanwezigen kunnen deelnemen aan panelgesprekken, previews, workshops en andere geeky dingen. Dit jaar kan je er o.a. Tori Amos, Chris Carter, Hugh Jackman, Keanu Reeves, Will Smith, Kiefer Sutherland en Joss Whedon tegen het lijf lopen.

Ook aanwezig dit jaar zijn Robert Rodriguez en Rose McGowan om hun gezamenlijke project Red Sonja voor te stellen. Rodriguez laat de regie over aan Douglas Aarniokoski, de assistent-regisseur bij o.a. From Dusk Till Dawn, The Faculty en Fear and Loathing in Las Vegas. De Mexicaan was eerst ook aangesteld als regisseur, maar zal nu enkel produceren.

Het titelpersonage werd gecreëerd in de Marvel comic van Robert E. Howard en gaat over de meest gevreesde vrouwelijke strijdster ter wereld. Zij zoekt wraak op diegenen die haar familie hebben uitgeroeid. In 1985 werd er al eens een Red Sonja-film gemaakt met toen Brigitte Nielsen en Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. In 2010 zal de nieuwe Red Sonja — die overigens geen rekening houdt met het verhaal van de film uit 1985 — worden uitgebracht door Millennium Films.

red-sonja-3

Tijdens het vragenuurtje op Comic-Con werd aan Rodriguez gevraagd of hij zal voldoen aan de verwachting van het publiek over een vrouwelijke krijger die wraak zoekt en het daarbij behorende bloedbad. Zijn antwoord: ”My name’s Robert Rodriguez. That’s “RR”. That means a double dose of R-rating.” Rodriguez voegde daaraan toe dat hij zich Red Sonja altijd heeft voorgesteld als staande op een berg lijken. En dat de film geen afbreuk zal doen aan dit beeld.

Op Comic-Con werden ook de eerste posters van Red Sonja aan het aanwezige publiek voorgelegd. De ene is behoorlijk stijlvol, terwijl de andere zeer vreemd is. Het lijkt wel of het haar van Rose McGowan een eigen leven leidt en haar probeert te versmachten. Net als trouwens haar boezem. Anyway, de posters vind je hierboven, de productie van Red Sonja begint in oktober en de film komt uit in 2010.

De commentaren zijn gesloten.