21-07-08

Trailer & Poster: The Women

Filmposters hebben een duidelijk doel, namelijk mensen aanzetten om de film in kwestie te gaan bekijken. Met zo’n duidelijk objectief is het verrassend hoe vaak studio’s het presteren om een simpele poster compleet te verknoeien. Het nieuwste voorbeeld is de poster van The Women, een remake van de gelijknamige film uit 1939.

the women

In tegenstelling tot de teaser poster staan op de definitieve poster de belangrijkste castleden. Op het eerste gezicht lijkt met de poster niet veel mis te zijn, maar na een nadere inspectie zijn er verschillende dingen die niet kloppen. Om te beginnen bestaat het plaatje duidelijk uit vijf afzonderlijke foto’s die zijn bijeen gephotoshopt. Daardoor kloppen ook de schaduwen en de lichtinval niet meer.

Daarnaast is er iemand te kwistig met photoshop aan de slag gegaan op het gezicht van Annette Benning wiens huid er onnatuurlijk glad uitziet. De hand van Jada Pinkett Smith lijkt te groeien uit het haar van Meg Ryan. Deze laatste is ondertussen 47 maar heeft net als Benning het velletje van een kleuter. Debra Messing lijkt dan weer net gestoken te zijn door een bij (of misschien heeft ze net de poster gezien), terwijl het door de poster alleen al duidelijk is dat Eva Mendes de sexy minnares is, die door de andere vrouwen wordt gehaat. 

The Women draait rond een groepje vrouwen uit de hoogste regionen van de samenleving die hun tijd doorbrengen met roddelen in het schoonheidssalon. De gelukkig getrouwde Mary Haines (Ryan) ziet haar huwelijk in gevaar komen wanneer verkoopster Crystal Allen (Mendes) haar zinnen zet op de man van Haines. Deze situatie wordt vanzelfsprekend de heetste roddel bij de vriendinnen van Haines, vooral bij Sylvia Fowler (Benning) wiens huwelijk zelf op springen staat.

Zoals in het origineel uit 1939 bestaat de gehele cast uit enkel vrouwen. Naast de vijf op de poster zijn dat o.m. nog Candice Bergen, Carrie Fisher en Bette Midler. De regie is in handen van Diane English, die met The Women haar regiedebuut maakt. De prent komt op 12 september uit in Amerika, 27 november in Nederland. De trailer vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.