19-07-08

Trailer: Watchmen

The Dark Knight heeft nog maar net het record van de beste openingsdag afgenomen van Spider-Man 3 (66, 4 miljoen dollar tegenover 59,8 miljoen) of de volgende lading superhelden staat al op de deur te kloppen. En ook dat lijkt een klepper te worden, want de trailer van Watchmen ziet er visueel fantastisch uit.

watchmen

De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Dave Gibbons en Alan Moore wat algemeen wordt beschouwd als de beste graphic novel ooit. Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen voor een film, maar regisseur Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300) lijkt die te kunnen inlossen.

Watchmen vertelt het verhaal van een alternatieve wereld anno 1985 waarin superhelden aan banden werden gelegd door de Amerikaanse wereld. Voor 1985 behoorden de helden tot het hedendaagse Amerikaanse straatbeeld, maar sinds kort is  hun bestaan illegaal. Wanneer een superheld in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een oud-superheld, genaamd Rorschach, een onderzoek wat een duister complot aan het licht brengt.

Er wordt al sinds begin jaren ’90 gesproken over een verfilming van de graphic novel en zowat half Hollywood werd al in verband gebracht met deze film. Zo werden o.a. Robin Williams, Jamie Lee Curtis, Gary Busey, Richard Gere, Tom Cruise, Jude Law, Simon Pegg en Kevin Costner genoemd voor een rol in de film die lang zou worden geregisseerd door Terry Gilliam. Als opvolger van Gilliam was Darren Aronofsky lange tijd in de running, net als Paul Greengrass.

In de uiteindelijke versie van Watchmen worden de hoofdrollen gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino, Billy Crudup, Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Matthew Goode en Malin Akerman. De trailer van Watchmen vind je hieronder, voor de volledige film zal je geduld moeten hebben tot 18 maart 2009.     

De commentaren zijn gesloten.