15-07-08

Scream 4 nu toch op komst?

Gisterenavond raakte bekend dat The Weinstein Company een overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse kabelzender Showtime. Daarmee zal de zender, die o.m. de series “Weeds”, “Dexter”, “The Tudors” en “The L Word” uitzendt, de komende zeven jaar alle nieuwe films van de productiemaatschappij van Bob en Harvey Weinstein als eerste televisiezender vertonen. De deal op zich is niet echt interessant, maar de namen van de eerste films zijn dat wel.

Zo zal The Weinstein Company Inglorious Bastards van Quentin Tarantino maken. Vorige week al lekte het script van Tarantino’s oorlogsfilm uit op internet terwijl de regisseur nog volop een studio aan het zoeken was om zijn project te financieren. Verscheidene grote studio’s spraken ook hun interesse uit voor het project, maar Tarantino heeft dus gekozen voor de Weinsteins, die hem bijna twintig jaar geleden zijn doorbraak gunden. Tarantino zou deze week overigens naar Frankrijk vliegen om te proberen Brad Pitt te overtuigen voor de hoofdrol.

Andere titels in het packet zijn All Good Things van Andrew Jarecki (Capturing the Friedmans) met Ryan Gosling en Kirsten Dunst, de remakes van het legendarische Seven Samurai van Akira Kurosawa en Scanners van David Cronenberg, de adaptatie van Paulo Coelho’s bestseller The Alchemist en de thriller Panic naar een boek van Jeff Abbott.      scream mask

Daarnaast zal er ook een vierde Screamfilm gemaakt worden, en daarmee wordt dus een van de beste horrorfranchises van de laatste tien jaar voortgezet. Enkele jaren geleden was er al sprake van een vierde film en toen knoopten de Weinsteins gesprekken aan met de originele castleden, maar vrijwel niemand van de acteurs had toen zin in een vierde deel.

Een reden waarom Scream 4 er nu blijkbaar toch zal komen, is het financiële plaatje. Blijkbaar hebben de Weinsteins volgens een insider nood aan een stevige financiële opsteker: “That the Weinstein’s have to stick with some sure-things now – they need the money. They’ve tried to do different things, stay away from sequels and so on, but that hasn’t worked. They’ve been in the red for a while. You’ll start to see a lot of sequels and remakes out of TWC over the next couple of years”.

De vraag is natuurlijk of de crew- en castleden nu wel bereid zijn om terug te keren naar Woodsboro. Regisseur Wes Craven heeft altijd gezegd dat zijn deelname afhangt van het script en dus wordt de belangrijkste taak van Harvey en Bob misschien wel om Kevin Williamson terug te halen om het scenario te pennen. Ten slotte heeft Williamson na Scream en Scream 2 buiten enkele afleveringen van “Dawson’s Creek” en “Hidden Palms” niet veel meer geschreven. Williamson paste in 2000 al voor Scream 3 en dat was te merken, want het voorlopig laatste deel was ook het zwakste uit de reeks.

Het echtpaar Courteney Cox en David Arquette zou een vierde film wel zien zitten. Maar dat lijken voorlopig ook de enige twee acteurs. Verwacht wordt dat Neve Campbell genoeg heeft van Sidney Prescott, hoewel ook zij momenteel niet echt een bloeiende carrière heeft. Patrick Dempsey was te zien in de derde film, maar hij heeft nu een nieuwe carrière als dokter McDreamy in “Grey’s Anatomy”, dus ook Dempsey zal wellicht Scream 4 aan zich laten voorbijgaan.

Aangezien met de derde film de serie op een grote teleurstelling eindigde, kan een nieuwe film de franchise misschien het einde geven waar ze recht op heeft. Anderzijds is het beter de serie met rust te laten. Bovendien hebben de Weinsteins al jaren geen hit meer gehad, en zijn ze vooral bekend voor hun teleurstellingen aan de box office, zie Grindhouse.

De commentaren zijn gesloten.