14-07-08

Trailer: High School Musical 3: Senior Year

Opwinding in puberland, want de trailer van High School Musical: Senior Year is vandaag op internet verschenen. Voor degenen die het puberdom ontgroeid zijn: High School Musical is een soort Grease voor moderne tijden met in de hoofdrol de bij de doelgroep immens populaire 20-jarige Zac Efron.

high school musical 3

De drie films zijn gesitueerd in een pastelkleurige High School waar de leerlingen zich meer bezighouden met zingen en dansen dan met studeren en opletten. Hun liederen gaan over populaire tieneronderwerpen als de liefde, vakantie en basketbal (het is tenslotte een Amerikaanse school). Protagonisten zijn  de populaire basketter Troy (Efron), zijn slimme vriendinnetje Gabriella (Vanessa Hudgens) en drama Queen Sharpay (Ashley Tisdale). Zij met de vreemde naam probeert overigens tot treurens toe Troy en Gabriella uiteen te krijgen.

In dit derde deel van de reeks zitten de jongeren in hun laatste jaar van high school, wat betekent dat ze ook hun laatste jaar als klasgenoten beleven. Vooral Troy en Gabriella hebben het daar zeer moeilijk mee. Samen met de andere scholieren organiseren ze een lentemusical om hun ervaringen, hoop en angsten over de toekomst te uiten.

Actrice Ashley Tishdale heeft trouwens in een interview bekend dat de hele cast huilde tijdens de laatste opnamedagen van HSM3. Want hoewel er een vierde High School Musical zal worden gemaakt, zullen Efron, Tishdale en Hudgens daar niet in meespelen. "We went into the last day thinking, 'It'll all be fine 'cause we're all really good friends and we're so close'. We were crying and just so emotional over the whole thing... It's definitely something that's tough to leave and say goodbye to. I heard they're going to do a High School Musical 4, but we have nothing to do with it. I think we're all doing other projects and moving on."

De regie van Senior Year is opnieuw in handen van Kenny Ortega, die naast de twee vorige films, vooral in de televisiewereld actief was. Ortega draaide o.m. afleveringen van “Gilmore Girls”, “Ally McBeal” en “Chicago Hope”. De twee vorige films rond High School Musical waren overigens allebei televisiefilms. Door de populariteit van de voorgaande delen (de eerste was met 7,7 miljoen kijkers de meest succesvolle film van The Disney Channel) heeft Disney echter beslist om High School Musical 3 in de bioscoop uit te brengen. Op 29 oktober zal er ook gedanst en gezongen worden in de Belgische zalen, hieronder vind je alvast een voorsmaakje.

De commentaren zijn gesloten.