08-07-08

Independence Day houdt van Will Smith

Will Smith blijft de koning van het weekend van ‘the fourth of july’. Nadat Independence Day (1996), Men in Black (1997), Men in Black II (2002) en I, Robot (2004) de voorbije jaren al zwaar scoorden aan de box office, kan Smith met Hancock een nieuwe box officetopper op zijn palmares schrijven. Meer zelfs, Hancock is de film met het beste openingsweekend uit het rijtje.

hancock

De komedie over een gevallen superheld parkeert zich meteen aan de kop van de Amerikaanse box office met een omzet van 107 miljoen dollar op vijf dagen. Ondanks de gematigde recensies in de pers is het voor Smith de beste opener uit zijn carrière. Hancock zet zich daarmee ook op de 24e plaats van de beste openers, en aangezien de 23 films die Hancock moet laten voorgaan vrijwel allemaal sequels zijn of gebaseerd op een alombekende verhalen (zelfs The Passion of the Christ), is het een opmerkelijke prestatie wat Smith en co hier presteren.

Hancock is bovendien de enige ‘superhero movie’ deze zomer die gebaseerd is op een gans nieuw verhaal (lees: dat speciaal voor de film werd geschreven). The Incredible Hulk en The Dark Knight borduren immers voort op comics en vorige films. Het zal er nu vanaf hangen hoe Hancock het de komende weken zal doen aan de box office, maar de kans is groot dat de film het beter zal doen dan de 256 miljoen van Smiths vorige film I Am Legend.

Tot spijt van Tom Cruise mag hieruit geconcludeerd worden dat Will Smith nu de grootste filmster is ter wereld. Smith is tevens de eerste acteur die vijf films op rij maakt die minstens 100 miljoen dollar opbrengen en is daarmee ook de meest ‘bankable’ acteur.

Het weekend van  4 juli zorgt altijd voor verrassingen aan de box office, aangezien veel Amerikaanse families het weekend bij vrienden en familie doorbrengen om de feestdag te vieren. Na de coup van Hancock wist Wall-E van Pixar zich in zijn tweede week bovenaan te handhaven met een opbrengst van 33 miljoen dollar. Daarmee komt de film over de eenzame robot uit op 128 miljoen na twee wekend en zit de kaap van 200 miljoen er zeker in.

Volgende week wordt verwacht dat Hancock de eerste plaats kan behouden. Hoewel de competitie zeker niet min is met de drie grote releases van Hellboy 2, Journey to the Centre of the Earth en Meet Dave. Hancock komt morgen uit in België, de trailer en korte inhoud vind je hieronder.

Korte inhoud: Er zijn helden, er zijn superhelden, en er is Hancock. Iedereen kent wel de quote “with great power comes great responsibility”. Althans iedereen behalve Hancock. De man is een superheld, maar ook kettingroker en alcoholist en richt meer schade aan dan dat hij helpt. Uiteindelijk heeft het publiek genoeg van de fratsen van Hancock en de inwoners van Los Angeles vragen zich vertwijfeld af waaraan ze zo’n mislukkeling als superheld hebben verdiend. Op een dag redt Hancock toch het leven van PR-man Ray Embrey (Jason Bateman), die besluit de held te helpen. Maar ook dat loopt fout af wanneer Hancock verliefd wordt op Embreys vrouw Mary (Charlize Theron). 


 

De commentaren zijn gesloten.