06-07-08

Teaser trailer: The Day the Earth Stood Still (2008)

the day the earth stood still 1De buitenaardse wezens hebben blijkbaar nog altijd niet gesnapt dat — ondanks al hun pogingen (zie Independence Day, War of the Worlds, The Invasion, The Thing, Mars Attacks en consoorten) —onze aarde een oninneembare vesting is, tenminste toch in Amerikaanse blockbusterfilms. Op 10 december wagen de aliens alvast een nieuwe poging onze planeet te veroveren en wel in The Day the Earth Stood Still.

Deze film is een remake  van de gelijknamige science fictionklassieker van Robert Wise uit 1951. In beide film daalt een alien genaamd Klaatu op aarde neer. Klaatu heeft een bijzondere boodschap meegebracht namelijk: “stop ermee met jullie planeet te rotzooien of jullie gaan er allemaal aan”. De buitenaardse wezens houden ons immers al een tijdje in de gaten en ze zien met lede ogen aan hoe wij onze planeet behandelen.

Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose) mocht voor deze remake achter de camera kruipen en kreeg daarvoor een scenario van David Scarpa (The Last Castle) ter beschikking. Met de altijd houterig acterende Keanu Reeves als de emotieloze alien Klaatu, lijken de producenten alvast een gouden casting gemaakt te hebben. Verder zien we ook nog o.a. Jennifer Connelly, Kathy Bates, John Cleese, Jaden Smith (zoon van Will en Jada Pinkett) en Jon Hamm.

Met de casting zit het dus wel goed in deze film, en ook de eerste teaser trailer is intrigerend. Van het verhaal valt uit de teaser nog niet veel uit te maken, maar de serieuze toon van de film is al wel duidelijk. Naar het einde van het filmpje zie je ook al enkele spectaculaire special effects en actiescènes, waarin o.a. een sportstadion wordt omver geblazen.     

Natuurlijk had deze remake beter niet gemaakt kunnen worden, en met de mislukking van The Invasion van Oliver Hirschbiegel nog vers in het geheugen, is het alleszins een gewaagd project. Desondanks kan ik met de huidige actualiteit rond het klimaat (zie ook The Happening) wel begrijpen waarom de film net nu wordt hermaakt. Dat is alvast één punt dat deze remake voor heeft op het origineel.

De commentaren zijn gesloten.