26-06-08

Van Ghost Rider naar Ghostwriter

Vorig jaar kondigde Roman Polanski aan dat zijn volgende film een adaptatie van The Ghost van auteur Robert Harris zou zijn. Vandaag zijn er enkele namen uitgelekt van acteurs, en met Nicholas Cage, Tilda Swinton en Pierce Brosnan zijn dat niet de minste.

the ghost richard harris

Cage zal een ghostwriter spelen die de memoires van de voormalige Britse eerste minister Adam Lang (Brosnan) moet schrijven. De auteur begint met gemengde gevoelens aan de klus omdat zijn voorganger dood werd teruggevonden. Terwijl hij samen met de politicus werkt, ontdekt de schrijver heel wat duistere zaakjes die het leven van hem en zijn vrouw in gevaar brengen. Ondertussen loopt ook het huwelijk tussen Lang en zijn vrouw (Swinton) niet gesmeerd en Swinton valt uiteindelijk voor de charmes van Cage.

The Ghost is een politieke thriller en de 75-jarige regisseur zegt in een interview met Variety dat hij al uitkijkt naar de opnames: “I have been looking for a political thriller to direct for some time, and The Ghost could not be more perfect. Robert [Harris] has constructed a novel with such suspense, it is hard to put it down.”

Op de website Crimezone krijgt ‘Geest’ alvast 4 sterren mee: “Harris laat zien hoe dun de lijn is tussen manipulaties, intriges, verraad en moord en hoe vaak die lijn overschreden wordt. Hier is een meester-verteller aan het woord, die op adembenemende wijze zijn vakmanschap als schrijver combineert met zijn inzicht in de politiek. Geest is thriller en politieke satire tegelijk. Een boek om je vingers bij af te likken.”

De productie begint in september in Europa, omdat Polanski nog steeds Amerika niet binnen mag omdat hij in 1974 werd beschuldigd van verkrachting van een 13-jarig meisje. Sinds 1978 heeft Polanski geen voet meer op Amerikaanse bodem gezet. Robert Benmussa (The Pianist, Haute Tension, Oliver Twist) en Alain Sarde (Mulholland Drive, Vera Drake) produceren. Polanski en Harris zullen zelf het scenario bewerken.

Polanski heeft net 18 maanden gewerkt aan Pompeii, over de vulkaanuitbarstingen van 79 v.C. Hij is evenwel uit het hele project gestapt na “scheduling conflicts”. Nicholas Cage zal eerst nog te zien zijn in een remake van Bad Lieutenant, Swinton heeft net de opnames van de Italiaanse indie Io Sono L'amore achter de rug, terwijl Brosnan binnenkort in Mamma Mia! acteert en zingt.

De commentaren zijn gesloten.