25-06-08

Teaser trailer: Disaster Movie

disaster movieTenenkrullend. Dat is het minste wat je kan zeggen van de trailer van Disaster Movie, de nieuwste worp van de makers van Scary Movie, Date Movie, Epic Movie en Meet the Spartans. Jason Friedberg en Aaron Seltzer zijn er blijkbaar weer in geslaagd een volstrekt humorloze film te maken, die helaas weer veel geld zal opbrengen.

Disaster Movie volgt de ‘komische’ avonturen van een groepje onweerstaanbaar knappe twintigers die op een zekere avond worden getroffen door alle mogelijke natuurrampen: asteroïden, twisters, aardbevingen, vloedgolven,… De vrienden komen op het spoor van een reeks mysterieuze gebeurtenissen die de oplossing lijken te vormen voor het einde van de rampen. Tijdens hun toch komen de jongeren o.a. Indiana Jones, Iron Man, Juno, de dames van Sex and the City, Amy Winehouse en de jeugd van High School Musical tegen.

In de volstrekt waardeloze trailer zien we o.a. hoe Iron Man wordt geveld door een koe die uit de lucht valt, verliest The Hulk zijn broek (maar heeft de acteur wel nog duidelijk een groene onderbroek aan), wordt Hannah Montana onder een meteoor verpletterd, rijdt een bus over de prinses van Enchanted, knalt Hancock tegen een verlichtingspaal en krijgt Carrie Bradshaw slaag van Juno.

Friedberg en Seltzer verkopen hun films graag als spoof en satire, maar als de trailer ons één ding toont dan is het wel dat Disaster Movie absoluut géén spoof en satire is, maar wel gewoon klakkeloos scènes kopiëren uit populaire films en er luidere geluidseffecten opzetten en er wat gekke bekken bij trekken. Airplane of The Naked Gun, dát is spoof. Dit is gewoon brol.

Disaster Movie komt op 29 augustus uit in de VS, een Belgische release datum is er nog niet, en laten we dat vooral zo houden.

De commentaren zijn gesloten.