22-06-08

Trailer: Vicky Cristina Barcelona

Er is een nieuwe trailer beschikbaar van Vicky Cristina Barcelona, de nieuwe film van Woody Allen die zich volledig afspeelt in de Spaanse stad. Net als in zijn vorige films Match Point en Scoop is ook Scarlett Johansson weer van de partij. Zij krijgt o.m Penelope Cruz, Javier Bardem, Patricia Clarkson en Kevin Dunn als tegenspelers.

vicky cristina barcelonaKorte inhoud: Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Johansson) zijn twee jonge Amerikaanse vrouwen die naar Barcelona trekken voor de zomervakantie. Vicky is verloofd en nogal conservatief, terwijl Cristina seksueel avontuurlijk is. In Barcelona kruisen ze het pad van Juan Antonio (Bardem), een charismatische schilder die nog steeds een relatie heeft met zijn ex-vrouw Maria Elena (Cruz). De ondernemende Cristina raakt snel betrokken in een driehoeksrelatie met Juan Antonio en Maria Elena.

Rond deze Vicky Cristina Barcelona is al heel wat te doen geweest nadat een artikel uit de New York Post uit februari (met de titel “Sapphic steam”) sprak over een “steamy lesbian sex scene” tussen Johansson en Cruz. Een anonieme bron wist aan de krant te vertellen: "It is also extremely erotic. People will be blown away and even shocked. Penelope and Scarlett go at it in a red-tinted photography dark room, and it will leave the audience gasping."

In de trailer valt er nog niet veel naar adem te happen, buiten een kus tussen Johansson en Cruz in een rode donkere kamer. Dat zou meteen wel eens de hele scène kunnen zijn waarover de New York Post zoveel reclame voor maakte. Woody Allen zegt trouwens zelf: "There are sex scenes between all the characters in the movie: between the men and the women, and the women and the women. That is accurate, but I'd say there's probably not even 20 seconds of sex in the whole picture."

Verder wordt er in de trailer vooral gebabbeld over seks, gekust en Engels gesproken met zwaar Spaans accent. Anderzijds is er in de film een hoofdrol weggelegd voor Barcelona. Allen ontving dan ook 1 miljoen € van de stad om zijn project te financieren. Vicky Cristina Barcelona heeft nog geen Belgische release datum.

De commentaren zijn gesloten.