19-06-08

J.J. Abrams maakt film over ... een appartement

De  gekste dingen kunnen als inspiratie dienen voor een film, denken we bv. aan het gezelschapspel Monopoly. Maar een film met als inspiratiebron een appartement is bij mijn weten nog niet eerder gemaakt. De primeur is voor Paramount Pictures en J.J. Abrams die de rechten hebben gekocht op een artikel uit The New York Times dat gaat over een appartement.

Natuurlijk gaat het niet over een gewone saaie flat, maar om een plaats die ingenieus ontworpen is met verborgen compartimenten, boodschappen, puzzels, gedichten, codes en spelletjes. De bedoeling daarvan is om de vier kinderen van Wall Street financieel experten Steven Klinksy en zijn vrouw Maureen Sherry te entertainen. 

Het koppel kocht het stulpje met zicht op Central Park in New York in 2003 voor 8,5 miljoen dollar. Al snel huurden ze de jonge architect Eric Clough in om van hun woonst een iets speciaals te maken met daarbij historische figuren, een fictieroman en zowaar een eigen soundtrack. De architect ging meteen aan de slag en verstop 18 tips in het appartement, het resultaat kan je hier bewonderen.

mystery on fifth avenue 7

 

Het filmproject heet Mystery on Fifth Avenue, en voorlopig is Abrams alleen als producent betrokken, en dit via zijn Bad Robot productiehuis. Het scenario zal worden geschreven door Maya Forbes (“The Larry Sanders Show”) en Wallace Wolodarsky (“The Simpsons”). Mysterie on Fifth Avenue doet natuurlijk heel erg denken aan The Da Vinci Code van Dan Brown, maar ook uitvinder Milo Rambaldi uit “Alias” is natuurlijk niet ver weg.

Het wordt nu afwachten in welke richting de film zal evolueren. Wordt het een film zoals bv. The Haunting met een behekst huis met een eigen willetje? Of wordt het eerder een magische film gericht op kinderen, zoals Jumanji. Of wordt het toch een tweede The Da Vinci Code waarbij de puzzels centraal staan. Eén ding staat al wel vast, de naam van J.J. Abrams zorgt voor hooggespannen verwachtingen.  

 

De commentaren zijn gesloten.