10-06-08

Fringe: nieuwe serie van J.J. Abrams

Eén ding moet je J.J. Abrams nageven, de man weet hoe je een hype moet creëren. Hij begon in 1998 relatief bescheiden met de dramaserie “Felicity”, bereikte een grotere vschare fans met de spionagereeks “Alias” en wist Tom Cruise in toom te houden voor Mission: Impossible. In 2004 liet Abrams echter een trans-Atlantische vlucht neerstorten midden in de oceaan en de wereld was in de ban van “Lost”. Dit jaar voegde Abrams met “Cloverfield” een nieuwe hype toe op zijn cv.

fringe

Als Abrams dus met een nieuw project komt, mag je je dus verwachten aan een uitgekiende en originele mediacampagne. En dat is ook weer het geval voor de nieuwe serie “Fringe”, waar Abrams als scenarist bij betrokken is, en die eind dit jaar in première gaat op de Amerikaanse buis. Ook “Fringe” lijkt weer een serieuze ‘mindfuck’ en een combinatie van “Alias”, “The X-Files” en “Lost” (vreemd vliegtuigongeval, mysterieuze experimenten). 

Veel is er nog niet uitgelekt over het verhaal, maar “Fringe” zou beginnen op Boston’s Logan Airport waar een internationale vlucht landt met alleen maar dode passagiers en crewleden aan boord. Speciaal agent Olivia Dunham van de FBI wordt gevorderd om het onderzoek te leiden en wanneer haar partner John Scott bijna om het leven komt tijdens het onderzoek, gaat ze op zoek naar hulp. Ze komt terecht bij Walter Bishop, die beschouwd wordt als de Einstein van de 21e eeuw. Er is echter één probleempje: Bishop zit al 20 jaar in een zwaar bewaakte inrichting. De enige manier om Bishop te benaderen is via zijn van hem vervreemde zoon Peter. 

De hoofdrol wordt gespeeld door de Australische Anna Torv, die wel eens in de voetsporen kan treden van Jennifer Garner in “Alias”. Torv wordt bijgestaan door Mark Valley (“Boston Legal”) die John Scott speelt, John Noble (“All Saints”, “Home and Away”) als Walter Bishop en Joshua Jackson (“Dawson’s Creek”) als Peter Bishop. Ook Charlotte Rampling (Swimming Pool) zit in de cast van “Fringe”. De pilootaflevering is geschreven door Alex Kurtzman en Roberto Orci die ook al bij de vorige projecten van Abrams betrokken waren. De regie van “Fringe” komt in de handen van Alex Graves die voordien werkte voor “The West Wing”. 

Fox heeft alvast een grote mediacampagne op poten gezet om de serie te promoten, met een hele reeks fraaie posters, en een officiële website met easter eggs en vreemde links, zoals een filmpje van een man met twaalf vingers en een sinistere organisatie (waarschijnlijk de opvolger van SD6 en Dharma Initiave).  En zoals het hoort voor hype is er ook al een fansite. “Fringe” gaat op 9 september van start met een 2 uur durende pilootaflevering. De trailer vind je alvast hieronder.

Commentaren

vraag over The Fringe Vanavond gekeken en gave serie! Mijn vraag is: uit hoeveel delen bestaat deze serie?

Groetjes, Karin.

Gepost door: Karin | 06-09-09

De commentaren zijn gesloten.