06-06-08

Keira Knightley in remake My Fair Lady?

Volgens Variety heeft Keira Knigthley haar zinnen gezet op de hoofdrol in de remake van de musical My Fair Lady (1964). Knightley zou in de huid willen kruipen van Eliza Doolittle, een rol die in de originele films van George Cukor werd gespeeld door Audrey Hepburn.

my fair lady

My Fair Lady debuteerde oorspronkelijk op Broadway en draait rond professor Henry Higgins die een weddenschap van ene kolonel Pickering aanneemt. Higgins moet van het bloemenmeisje Eliza Doolittle uit Cockney een echte dame maken en iedereen doen geloven dat ze echt een klassevrouw is. De jonge aristocraat Freddy Eynsford-Hill gelooft het en wordt hopeloos verliefd op Doolittle. Wanneer Higgins echter alle eer opstrijkt en de inzet van Doolittle zelf minimaliseert, verlaat Doolittle hem voor Eynsford-Hill. Waarop Higgins zich realiseert dat hij Doolittle niet kan missen. 

Het is Columbia Pictures die de remake wil maken, en het heeft daarvoor Duncan Kenworthy (Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Love Actually) al aangesteld al producent.  De studio wil de geruchten rond Knightley niet bevestigen, omdat de casting nog in volle gang is. Als Knightley de rol krijgt, zal ze alvast geen zanglessen meer moeten nemen, want die volgde ze reeds voor haar rol in The Edge of Love over poëet Dylan Thomas. 

De nieuwe My Fair Lady wordt geen shot-by-shotremake, maar zal een update zijn van de versie uit 1964. Er zal wel gebruik worden gemaakt van de originele muziek en de film zal zich ook opnieuw afspelen in 1912. Voor zover dat mogelijk is, zal getracht worden te filmen op Londense locaties als Covent Garden, Drury Lane, Tottenham Court Road, Wimpole Street en de paardenrenbaan in Ascot. 

De makers gaan verder naar eigen zeggen het boek van Alan Jay Lerner, waarop de film gebaseerd is, meer volgen dan de film uit 1964 en ze zullen ook bijkomend materiaal gebruiken uit het stuk Pygmalion van Geore Bernard Shaw. Dit laatste deed dienst als bronmateriaal voor de musical. Het doel daarvan is de emotionele hoogtes en laagtes van Doolittle te dramatiseren wanneer ze de radicale metamorfose ondergaat. 

"This update will preserve the magic of the musical while fleshing out the characters and bringing 1912 London to life in an authentic and exciting way," Aldus Doug Belgrad van de productiemaatschappij. Kenworthy, die reeds met Knightley samenwerkte voor Love Actually, voegt daaraan toe: "With 40 years of hindsight, we're confident that by setting these wonderful characters and brilliant songs in a more realistic context, and by exploring Eliza's emotional journey more fully, we will honor both Shaw and Lerner at the same time as engaging and entertaining contemporary audiences the world over."

De commentaren zijn gesloten.