01-06-08

Zware brand in Universal Studios

universal studios gateEen zware brand heeft deze morgen een gedeelte van de Universal Studios in Los Angeles in de as gelegd. De brandweer heeft het vuur ondertussen onder controle gekregen, maar kon niet verhinderen dat tenminste één gebouw totaal vernield werd.

De brand begon op de zgn. ‘New York’ geluidsstudio en verspreidde zich razendsnel. Er zijn aanwijzigingen dat er recent nog opnames plaatsvonden op de plaats waar de brand uitbrak, maar een precieze oorzaak is nog niet gevonden. Meer dan 100 brandweerlieden werden opgeroepen om de vlammen onder controle te krijgen. Er werden ook helikopters en vliegtuigen ingezet om het vuur te blussen. Ondanks alle moeite werden er verschillende explosies gehoord. Daarbij vielen er gelukkig geen gewonden. 

Volgens brandweercommandant James Barnes heeft de brand al zeker drie gebouwen compleet vernield en rukt het vuur nu op naar de King Kong ride. "There's some Hollywood history going up in smoke today and we're doing our best to minimalise the damage," zei de man tegen de BBC. De bekende Earthquake movie ride zou het grootste slachtoffer zijn van de brand. 

Op de site van Universal Studios warden o.m. King Kong van Peter Jackson en War of the Worlds van Steven Spielberg opgenomen. Het terrein van 230 are is een echte trekpleister voor toeristen die zich in de Hollywoodsfeer willen onderdompelen. Je kan er o.m. het huis van Norman Bates uit Psycho bewonderen, een ritje maken door Wisteria Lane uit “Desperate Housewaves”, Skull Island uit King Kong bezichtigen en een bezoek brengen aan de set van “CSI”. 

Door de brand is het themapark vandaag later opengegaan en zal de Universal Tour pas morgen opnieuw plaatsvinden. De hotels, restaurants, theaters en de City Walk hebben niet te lijden gehad onder brand. Ook de MTV Awards die vandaag worden uitgereikt (maar pas volgende week op antenne gaan) gaan gewoon door, hoewel het theater op de gronden van Universal ligt.

universal studios fire

 

Commentaren

Voor liefhebbers van Desperate Housewives Dit is iets voor de liefhebbers van series zoals Desperate Housewives, Ally McBeal, Sex & the City, enz.: Nana, een chicklit-reeks in stripvorm, waarvan het hoofdpersonge helemaal voor tijd een desperate housewife wordt :-)
We hebben er een blog over gemaakt op
http://nana-reeks.skynetblogs.be/

Gepost door: Nana | 17-12-09

De commentaren zijn gesloten.