30-05-08

Beverly Hills Cop IV

beverly hills copRocky. Rambo. Die Hard. Indiana Jones. De grote fanchises uit de jaren ’80 hebben vorig jaar stuk voor stuk een sequel gekregen. Blijven nog over: Max Max, Leathal Weapon, Robocop, Under Siege, Dirty Harry en Beverly Hills Cop. En deze laatste mag je meteen weer van het lijstje schrappen want , jawel, Eddie Murphy keert terug als Axel Foley.

Murphy kruipt daarmee voor een vierde keer in de huid van het personage dat hem wereldberoemd maakte. De komiek deed het een eerste keer in 1984, waarna er sequels volgden in 1987 en 1994. Het was Murphy zelf die met het idee voor Beverly Hills Cop IV ging aankloppen bij Paramount. Daar vonden ze het wel een goed idee, en de studio begon meteen met de zoektocht naar een geschikte regisseur. 

En die menen ze ondertussen gevonden te hebben, want Brett Rattner is al aangesteld als regisseur. De producent van “Prison Break” heeft al ervaring met franchises, zo is hij verantwoordelijk voor de Rush Hour-films, en X-Men: The Last Stand. Een scenarist of een verhaal is er nog niet, maar je mag er vanuit gaan dat Axel Foley een moord zal onderzoeken in Beverly Hills.

Jerry Bruckheimer, de oorspronkelijke producent, is deze keer niet betrokken bij het project. Zijn taak wordt overgenomen door Lorenzo di Bonaventura (Transformers, Stardust). De eerste Beverly Hills Cop bracht 316 miljoen dollar op en was en moest in de jaarafrekening van 1984 alleen Ghostbusters laten voorgaan. De drie films samen brachten meer dan 712 miljoen dollar op. Paramount wil de film in 2010 in de zalen zien.

De commentaren zijn gesloten.