24-05-08

Trailer: Righteous Kill

righteous kill 2Twee detectives van de New Yorkse politie zijn op het spoor van een wraaknemende seriemoordenaar. Na bijna dertig jaar partners te zijn geweest bij de NWPD, zouden David Fisk en Thomas Cowan klaar moeten zijn voor hun welverdiend pensioen. Alleen, ze zijn het niet, want voordat ze hun politiebadges zullen inleveren, worden ze verzocht de moord op een beruchte pooier te onderzoeken. Deze heeft banden met een zaak waar ze jaren geleden aan werkten.

Net als de moord toen, is het slachtoffer een verdachte crimineel wiens lichaam wordt gevonden naast een gedicht van vier regels dat de desbetreffende moord rechtvaardigt. Wanneer er een derde slachtoffer valt, wordt het Fisk en Cowan duidelijk dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar, eentje die het gemunt heeft op gangsters die door de mazen van het rechtssysteem zijn geglipt. 

Het verhaal klinkt niet echt superorigineel, maar als je weet dat Fisk en Cowan door Robert De Niro en Al Pacino gespeeld worden, wordt het al heel wat interessanter. Het is immers pas de tweede keer dat deze twee topacteurs tegelijk het scherm zullen delen. De eerste keer was een lange dialoogscène in Heat van Michael Mann. Ook voor The Godfather II stond de naam van beide acteurs op de loonlijst, maar daarin speelden ze geen enkele scène samen. 

De Niro en Pacino worden in de cast bijgestaan door o.a. Carla Gugino, John Leguizamo, Donnie Wahlberg, Brian Dennehy en, helaas ook, 50 Cent. De cast zit dus behoorlijk goed, en ook de scenarist kan goede papieren voorleggen want Russell Gewirtz schreef eerder het scenario van de spannende heistmovie Inside Man met Clive Owen en Denzel Washington. Regisseur van dienst is Jon Avnet die we kunnen kennen van de romantische film Up Close & Personal en het teleurstellende 88 Minutes. 

De trailer van de film is goed, maar niet om steil van achterover te vallen. Bovendien lijken beide acteurs de laatste jaren toch een beetje op de terugweg. Kan Pacino naast Gigli, 88 Minutes en S1m0ne nog zijn schitterende vertolking in de miniserie “Angels in America” (2003) voorleggen, dan moet De Niro het stellen met Godsend, Meet the Fockers en Hide and Seek. Maar laat dat jullie niet tegenhouden om Righteous Kill dit najaar te gaan bekijken, want het is waarschijnlijk ook een van de laatste keren dat je deze twee rasacteurs nog samen aan het werk kan zien.

De commentaren zijn gesloten.