23-05-08

Trailer: Eagle Eye

Zeggen dat de bijna 22-jarige Shia LaBeouf momenteel zeer hip is is Hollywood, is een zwaar understatement. De acteur is nl. niet uit het nieuws weg te slaan nadat hij de rol van Mutt Williams accepteerde in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Wat de relatie tussen Mutt en de archeoloog nu eigenlijk is, kan je sinds woensdag gaan bekijken. Ondertussen is LaBeouf al druk bezig met zijn post-Indy carrière.

Eerstvolgende film wordt het romantisch drama New York, I Love You, een ensembledrama dat zich afspeelt in The Big Apple. LaBeouf zal daarin te zien zijn naast o.a. — hou je vast want het is een indrukwekkend lijstje — Christina Ricci, Natalie Portman, Orlando Bloom, Hayden Christensen, Robin Wright, John Hurt, Rachel Bilson, Kevin Bacon, Ethan Hawke, Maggie Q, James Caan, Chris Cooper, Julie Christie, Goran Visnjic, Bradley Cooper en Drea de Matteo. 

In 2009 zal LaBeouf nog te zien zijn in de sequel Transformers 2 en tussenin speelt hij nog in Eagle Eye, waarvan deze week de trailer is uitgekomen. In Eagle Eye vindt de jonge acteur regisseur D.J. Caruso, met wie hij vorig jaar de Rear Window rip-off Disturbia maakte. Verder in de cast treffen we Michelle Monaghan, Rosario Dawson en Billy Bob Thornton aan. Het scenario is geschreven door Eli Attie (“House MD”, “The West Wing) en John Glenn. Het idee voor het verhaal zou dan weer van niemand minder dan Steven Spielberg komen.

eagle eye 1

 

Eagle Eye is een thriller tegen de tijd waarin twee nietsvermoedende Amerikanen in een samenzwering terechtkomen. De twee — Jerry en Rachel (LaBeouf en Monaghan) — kennen elkaar niet, maar ze worden in de gaten gehouden door een mysterieuze vrouw (Dawson) die al hun bewegingen kent. Voordat Jerry en Rachel de identiteit van de vrouw kunnen ontrafelen, worden ze echter verdacht van terrorisme en een moordaanslag op een voornaam politiek leider. Er zit niets anders op dan samen te werken om hun naam te zuiveren.

Het verhaal van de film is behoorlijk simpel, schopt niemand tegen de schenen, is niet nodig gecompliceerd, en heeft charmante en oncontroversiële acteurs. Eagle Eye zal met de aanwezigheid van LaBoeuf een jonger publiek aantrekken, maar misschien ook oudere bioscoopgangers die gewoon entertainment willen. De trailer belooft alvast dit alles. Op 1 oktober komt de prent bij ons uit.

De commentaren zijn gesloten.