22-05-08

Jake Gyllenhaal is Prince of Persia

Het gerucht werd een aantal weken geleden gelanceerd door de website Latino Review en is gisteren officieel bevestigd: Jake Gyllenhaal gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het ooit razend populaire computerspel Prince of Persia: Sands of Time (Ubisoft). En omdat elke reden goed genoeg is om een foto van Gyllenhaal te posten én omdat Prince of Persia puur jeugdsentiment is, toch nog deze post.

Jake_Gyllenhaal

Gyllenhaal zal in de huid kruipen van Dastan, een Perzische prins uit de 6de eeuw die een edelman met weinig nobele bedoelingen moet verslaan in de strijd naar The Sands of Time. Dit is een geschenk van de goden met de kracht om te tijd terug te draaien en zijn bezitter de kracht te geven over de wereld te heersen. Dastan krijgt de hulp van een bevallige exotische prinses, die zal gespeeld worden door de Britse Gemma Artenton. 

Deze Artenton is nog niet echt een bekende naam, maar daar komt eind dit jaar verandering in wanneer ze aan de zijde van Daniel Craig in de nieuwe James Bondfilm Quantum of Solace zal spelen. Producent Jerry Bruckheimer  is alvast opgetogen met de actrice: "We've been fairly fortunate with some our leading ladies. Some of them have gone on to become major movie stars, going back to Nicole Kidman in a movie I did a long time ago called Days of Thunder to Keira Knightley out of (Pirates of the Caribbean)." 

Disney hoopt met deze verfilming dat Prince of Persia in de voetsporen zal treden van Pirates of the Caribbean. Beide films hebben alleszins zowat dezelfde ingrediënten: een fantasierijke setting, aantrekkingskracht voor families, grote decors, en een relatief weinig bekende Britse actrice die wel eens als een komeet naar de top zou kunnen schieten. Er wordt dan ook fors geïnvesteerd in de film en Bruckheimer noemt het “not one of our smaller projects”. 

De regie is in handen van de Brit Mike Newell, een man met een pak ervaring, én een paar zeer succesvolle films (Four Weddings and a Funeral, Harry Potter and the Goblet of Fire). De weg naar box office succes ligt dus wijd open, en Uwe Boll zal zich nu al afvragen waarom deze gameverfilming aan zijn neus voorbij gaat. De productie trekt zich in juli op gang in Marokko en Engeland waarop de film in 2009 zou moeten uitkomen.

De commentaren zijn gesloten.